Home Lifestyle Kürt Rogiers: ‘Sommige kinderen speelden vroeger voetbal, ik speelde pastoorke’

Kürt Rogiers: ‘Sommige kinderen speelden vroeger voetbal, ik speelde pastoorke’

Van een heilige boon gesproken!

Vanavond keert Kürt Rogiers samen met zijn kroost terug naar het jaar 1983 voor het VTM-programma ‘Groeten Uit’. De acteur was toen 12 jaar oud en had maar één wens: paus worden. En nee, wij verzinnen dit niet!

VTM zorgt vanavond voor onze wekelijkse portie nostalgie met het programma ‘Groeten Uit‘. Acteur Kürt Rogiers duikt terug in de tijd en herontdekt de jaren 80. Maar deze keer doet het programma er nog een schepje bovenop, want de makers vervullen na al die jaren de heilige wens van kleine Kürt.

‘In 1983 wilde ik niet zoals iedereen Michael Jackson worden, wel paus. Dat is een goed bewaard familiegeheim’, vertelt de acteur. ‘Sommige kinderen speelden voetbal, ik speelde pastoorke.’ En speciaal voor ‘Groeten Uit’ mag hij een pauselijke outfit aantrekken.

Ik hoop dat ik als acteur ooit nog eens gevraagd word om een heilige te spelen.

Sponsen broekjes

Zijn kinderen, Merlijn (9) en Lola (12), kijken vooral met het schaamrood op de wangen naar de pauselijke acteerkunsten van hun papa. En het wordt nog erger wanneer er sponsen broekjes worden bovengehaald. ‘Sponsen broekjes heb ik heel graag gedragen. Dat was toen niet gênant; alle kinderen droegen het. Wat wel gênant was: mijn moeder heeft ze echt moeten afpakken, anders had ik ze nu nog gedragen.’ Of Merlijn en Lola ooit zo’n short zullen aantrekken, is nog maar de vraag…

‘Groeten Uit’ is vanavond om 20u35 te zien bij VTM.

Lees ook: