Home Lifestyle Kortrijk pakt binnenkort uit met gratis fotofestival dat de binnenstad zal inpalmen

Kortrijk pakt binnenkort uit met gratis fotofestival dat de binnenstad zal inpalmen

Verschillende binnen- en buitenlocaties zullen zes weken lang in het teken staan van hedendaagse fotografie.

fotofestival kortrijk
© Alexey Shlyk & Ben Van den Berghe

Kortrijk krijgt binnenkort een kleurrijke upgrade, want het centrum van de West-Vlaamse stad zal tijdens een nieuw fotofestival zes weken lang versierd worden met plaatjes van nationale en internationale fotografen.

Corona of niet, in Kortrijk doen ze er alles aan om ons uit die luie zetel te sleuren en ons kot op een coronaproof manier in te ruilen voor wat sfeer en cultuur. Vanaf 13 maart organiseert de stad ‘Track & Trace‘, een fotofestival dat verschillende binnen- én buitenlocaties zal inpalmen met hedendaagse fotografie. Het parcours neemt je mee langs verschillende beeldverhalen van internationale artiesten én fotografen van eigen bodem. Denk: Bieke Depoorter, Katrien De Blauwer en Antonio Perez.

Culturele Hoofdstad

Met het evenement hoopt Kortrijk een stapje dichter bij de titel van Culturele Hoofdstad van Europa 2030 te komen. ‘We leggen de ziel van de fotografie bloot. Dit project zal onze stad, onze streek en al wie het bezoekt voorgoed veranderen en inspireren’, stelt Axel Ronse, schepen van Cultuur Kortrijk. ‘Kortrijk durft platgetreden paden verlaten en dit fotofestival zet alleszins de toon van wat de komende jaren zal volgen.’ Wij zijn alleszins al benieuwd met welke events de stad nog op de proppen zal komen.

Tijdens het festival wordt er toegespitst op de recente evoluties binnen de fotografie en hoe die de huidige fotografie (lees: prutsen met onze smartphone) in de hand werkte. Aan wat je je er zoal kan verwachten? Verschillende lokale fotoreeksen en groepsexpo’s, maar ook interactieve belevenissen zoals InstaWalls en virtual reality dat ons erfgoed op een unieke manier belicht.

‘Track & Trace’ gaat van start op 13 maart en loopt tot en met 25 april. De toegang tot het festival is volledig gratis. Het volledige programma kan je terugvinden op de website.

Lees ook: