https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle WEEKENDTIP: je kan een gratis bezoekje brengen aan het Koninklijk Paleis

WEEKENDTIP: je kan een gratis bezoekje brengen aan het Koninklijk Paleis

Tot en met 29 augustus kan je een wandeling door het paleis en zijn tuin volgen.

koninklijk-paleis-brussel
© pierre henry de soria via unsplash

Wie komend weekend liever binnen dan buiten vertoeft, kan een treinticketje Brussel kopen. Vanaf morgen kan je namelijk een gratis (!) royaal bezoekje brengen aan het Koninklijk Paleis. Moet je zien!

Waarde landgenoten, vanaf morgen, 23 juli, kan je het Koninklijk Paleis gratis bezoeken. Je weet wel: dat stulpje dat vlak voor het Warandepark in Brussel ligt. De imposante architecturale parel is een van de belangrijkste koninklijke residenties, heeft vijf verdiepingen, is omgeven door een 120 (!) hectare groot park en telt tientallen prachtige kamers (denk: de Marmeren Zaal en de Spiegelzaal à la het Kasteel van Versailles).

Historische pareltjes

Een aantal van die zalen kan je tijdens de vakantie bewonderen, want het Koninklijk Paleis opent zijn deuren voor het publiek. Dat gebeurt elk jaar na de Nationale Feestdag, maar dit jaar kan je er een primeur meepikken. Het parcours neemt bezoekers namelijk voor het eerst mee in de tuin, waar je een korte wandeling kan volgen. In het paleis zelf voert het je nog langs verschillende historische pareltjes zoals de Erevestibule en majestueuze Eretrap, de Spiegelzaal, de Troonzaal, de twee Witte Salons en de Venetiëtrap. Om van de marmeren vloeren, ornamenten en prachtige kunstwerken die er aan de muren hangen nog te zwijgen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het Koninklijk Paleis bezoeken kan tot en met 29 augustus. Je bezoek op voorhand reserveren via de website is verplicht, want het is ter plaatse niet mogelijk om je nog aan te melden. Geen tijd om langs te gaan of net naast een ticket gegrepen? Dan kan je het paleis ook virtueel bezoeken.

Lees ook: