Home Lifestyle Klara houdt marathonuitzending met de beste filmmuziek aller tijden

Klara houdt marathonuitzending met de beste filmmuziek aller tijden

Denk maar aan de enge tonen uit 'Jaws' of het vrolijke gefluit uit 'La La Land'.

filmmuziek
© universal pictures & summit entertainment

Niet enkel het mooie verhaal of de fantastische acteerprestaties van de cast maken een film onvergetelijk. Ook de muziek speelt daarin mee. Nu hebben we goed nieuws voor de filmmuziekfanaten: op zaterdag 24 oktober kan je op radiozender Klara een hele dag naar de beste filmmuziek aller tijden luisteren.

Als je aan een bekende film denkt, springt het deuntje van de bijhorende muziek je bijna automatisch te binnen. Denk maar aan de enge, dreigende tonen uit ‘Jaws‘ die uit de boxen klinken vlak voor de haai toeslaat. Of het vrolijke gefluit uit de populaire film ‘La La Land‘ met Ryan Gosling en Emma Stone. Een goede melodie kan een film echt maken of kraken, en roept bij het horen ervan steevast herinneringen op.

Speciale gasten

Radiozender Klara speelt daarop in en houdt op zaterdag 24 oktober een marathonuitzending ‘The Original Soundtrack‘ met de beste filmmuziek aller tijden. Filmjournalisten Robin Broos en Jeroen Struys zullen de show aaneenpraten. ‘Muziek werkt heel erg in op de emoties van de kijker en kan nog jaren in je hoofd blijven hangen nadat je de film hebt gezien’, aldus Jeroen.

Niet enkel Robin en Jeroen kiezen de liedjes in ‘The Original Soundtrack‘. Ook tal van speciale gasten, waaronder ‘Girl’-scenarist Angelo Tijssens, componist en dirigent Dirk Brossé en ‘De Dag’-regisseur Gilles Coulier, hebben inspraak. Er komen ook verschillende muzikanten zoals Jef Neve, Liesa Van der Aa en Isolde Lasoen langs om te praten over hun favoriete filmmuziek.

Heb je zin in een trip down memory lane of gewoon een hele dag keigoede muziek? Dan kan je zaterdag 24 oktober van 10u tot 18u je radio afstemmen op Klara of luisteren via de Klara-app.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.