Home Lifestyle KIJKTIP: vanaf zaterdag is het 4 weken lang Sharkfest op National Geographic

KIJKTIP: vanaf zaterdag is het 4 weken lang Sharkfest op National Geographic

Een hele maand gevuld met spannende haaienprogramma’s? Yes, please! 🦈

haaien
© Ibrahim Rifath via Unsplash

Ben jij een grote fan van documentaires en al zeker als het over de onderwaterwereld gaat? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want tijdens de maand juli is het Sharkfest op National Geographic (Wild). Een hele maand gevuld met spannende haaienprogramma’s? Daar zeggen wij geen nee tegen!

Sharkfest is een jaarlijkse traditie bij National Geographic en dit jaar gaat het evenement van start op 4 juli. Komende zaterdag kan je dus al kijken naar programma’s zoals ‘Cannibal Sharks’ en ‘Shark Attack Experiment’. Heb je nadien de smaak helemaal te pakken? Dan hebben wij nog meer goed nieuws voor jou, want vanaf dit weekend gaat de zender vier weken lang spannende haaienprogramma’s uitzenden. Duunnn dunnn… duuuunnnn duun…

Onze top 5

1. Blitzkrieg Sharks (zaterdag 4 juli om 15u00)
‘Blitzkrieg Sharks’ onderzoekt buitengewoon roofzuchtig gedrag van haaien dat ons anders doet denken over waar en wat haaien precies eten. We ontdekken waarom en hoe haaien de uiterste grenzen van de verhouding tussen roofdier en prooi aftasten.

2. Cannibal Sharks (zaterdag 4 juli om 17u00)
‘Cannibal Sharks’ brengt twee van de grootste haaienexperts ter wereld bij elkaar om onderlinge gevechten tussen haaien te onderzoeken.

3. Shark Attack Experiment (zaterdag 4 juli om 22u00)
Nu aanvallen door haaien steeds vaker op de wereld voorkomen, trekt een duikteam erop uit om mythes over haaien te onderzoeken. Hun plan: zwemmen tussen vijf van de meest gevaarlijke diersoorten ooit om te zien hoe zij zich gedragen. Van het zwemmen in bikini’s tot het vrijlaten van urine bij grote witte haaien: dit team doet bijna alles om te bewijzen dat haaien niet zo vraatzuchtig zijn als men denkt

4. Volcano Sharks (21 juli om 18u00)
Het zijn twee van de meest krachtige en extreme partijen die in de natuur voorkomen: vulkanen en haaien. Vulkanen over de hele wereld zijn langzaamaan hotspots geworden voor haaien. En op sommige plaatsen is dat een probleem.

5. Sharks vs. Dolphins: Blood Battle (28 juli om 18u00)
Het ultieme gevecht tussen de golven: haaien versus dolfijnen. Ze delen al millennia lang de oceaan, maar wetenschappers beginnen nu pas de complexe relatie tussen de twee diersoorten te begrijpen. Deze special volgt een team van experts die afreizen naar Shark Bay in Australië, het epicentrum van deze onrust, om de geheimen achter het gevecht tussen haaien en dolfijnen te ontrafelen.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.