Home Lifestyle Kan je niet wachten tot Kerstmis? Met deze 7 leuke activiteiten geraak...

Kan je niet wachten tot Kerstmis? Met deze 7 leuke activiteiten geraak je al helemaal in de sfeer

Welke van deze activiteiten staat er bovenaan jouw lijstje?

kerstmis
© Pexels

Het is nog 6 weken tot Kerstmis en wij kunnen niet wachten tot we eindelijk onze boom mogen zetten, cadeautjes kunnen uitpakken en ons mogen volproppen met petitfourrekes. Couldn’t agree more? Dan zal deze lijst met activiteiten jou vast en zeker dolgelukkig maken.

1. Sla aan het DIY’en

Van kerstkransen tot adventkalenders: alles wat je zelf doet, doe je beter. Breng een (virtueel) bezoekje aan je favoriete hobbywinkel en knutsel dat het een lieve lust is. Wedden dat die zelfgebreide kersttrui je belachelijk veel likes zal opleveren op Instagram?

2. Start alvast met die filmmarathon

Netflix verwent ons dit jaar met maar liefst 18 nieuwe films en series in kerstthema! Bovendien mogen we niet vergeten om onze favoriete kerstklassiekers – ‘Home Alone’, ‘The Holiday’, ‘The Family Stone’ – voor de 47ste keer te zien. Je kan er dus maar beter vroeg aan beginnen!

kerstmis

3. Ga voor die #ChristmasFoodBaby

Niets brengt ons zo in de kerststemming dan de geur van warme chocolademelk en versgebakken koekjes. Onze lievelingsrecepten voor warme choco vind je hier. Het recept voor de allerbeste kerstkoekjes ontdek je hier.

4. Begin reeds met kerstshoppen

Of de lockdown nu eindigt op 13 december of zal worden verlengd: niemand wil in de weken voor kerstmis in de (virtuele) rij staan. Met z’n allen naar de winkelstraten trekken, is momenteel allesbehalve veilig. Ook online is last minute shoppen geen goed idee: door de drukte is de kans groot dat je geschenken te laat arriveren. Begin dus nu al met je kerstinkopen en #supportyourlocals, ook online.

5. Haal de Martha Stewart in jezelf naar boven

De coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat we met z’n allen reikhalzend uitkijken naar magie van de feestdagen. Dat merken we onder meer aan de hoeveelheid (nep)kerstbomen die nu al in onze Instagramfeed opduiken. Wie echter voor een echt exemplaar kiest, moet nog even wachten. Tenzij je tegen 24 december met een lege boom en een berg naalden wil zitten. Beter kan je al enkele kleine accessoires in huis halen. Wie helemaal on trend wil zijn, leest voor ie aan het decoreren gaat best even dit artikel rond decoratietrends voor kerstmis 2020.

6. Stel een cadeaulijstje samen

Wie niet voor verrassingen wil komen te staan (‘Wauw, merci voor het 77ste paar Noorse sokken, tante Erna!’), is slim en stelt een cadeaulijstje op. Schuim het wereldwijde web af en voeg steeds de link van het product in kwestie toe. Zo kan zelfs tante Erna de bal niet misslaan dit jaar.

7. Update je kerstplaylist

Kerst is niet compleet zonder Wham! en Mariah Carey op de achtergrond. Het aanbod aan kerstmuziek breidt echter elk jaar opnieuw uit. Zo brengt singer-songwriter Jamie Cullum op 20 november z’n allereerste kerstalbum uit, getiteld ‘The Pianoman At Christmas’, waarvoor ie tien originele songs schreef en beroep deed op een 57-koppige big band. Snel updaten die playlist dus! Benieuwd wat onze favoriete kerstsongs zijn? Ontdek ze hier.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nog meer leesvoer om alvast in de kerstsfeer te komen: