Home Lifestyle In Toscane openen de zogenaamde ‘wine windows’ opnieuw hun deuren

In Toscane openen de zogenaamde ‘wine windows’ opnieuw hun deuren

Wij hebben sommige bestemmingen al voor minder op onze bucketlist gezet! 🍷

wijn
© Ashim D'Silva via Unsplash

Italië is een land naar ons hart. Vrijwel al onze favoriete dingen, denk maar aan pizza, pasta, ijs én uiteraard ook wijn – zijn er in overvloed te vinden. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, openen er in Florence, een stad in de regio Toscane, nu een aantal ‘wine windows’ opnieuw de deuren. Wij hebben sommige bestemmingen al voor minder op onze bucketlist gezet!

Deze zogenaamde ‘wine windows’ of buchette del vino zoals de Italianen ze zo prachtig noemen, kan je vooral terugvinden in de regio van Toscane. Deze creaties gaan al enkele eeuwen terug – soms zelfs tot in de middeleeuwen (!) – en werden destijds vooral gebruikt om wijn te verkopen aan leden van de arbeidersklasse.

Wine windows

In het begin van de 20ste eeuw werden de ramen geleidelijk opgeheven. Verder gingen enkele exemplaren die uit hout gemaakt waren verloren door zware overstromingen in 1966. Toch openen er een aantal van deze prachtige wijnramen opnieuw de deuren. In 2015 werd namelijk de Wine Window Association opgericht en sindsdien hebben ze al zo’n 300 ramen in kaart gebracht. Deze kan je trouwens terugvinden op deze handige kaart.

Het heeft nog even geduurd, maar vorig jaar opende het restaurant Babae opnieuw zo’n wine window voor hun klanten. En het is duidelijk niet bij één exemplaar gebleven. In een statement op hun website schrijven ze namelijk dat de ramen van de overheid geleidelijk aan opnieuw mogen openen. Eigenaars kunnen zo contactloos en zonder risico op besmetting opnieuw een glas wijn aanbieden aan geïnteresseerden.

Al blijft het niet enkel en alleen bij wijn, want ook andere drankjes zoals koffie kunnen aangeboden worden. En op sommige plaatsen kan je zelfs een lichte snack zoals een sandwich of een bolletje ijs verkrijgen. Geweldig, toch?

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.