Home Deco POLLENALARM: 5 simpele stappen om je huis hooikoortsproof te maken

POLLENALARM: 5 simpele stappen om je huis hooikoortsproof te maken

Ook al last van hooikoorts? đŸ€§

© Getty

Hatsjoe! Het is weer lente, oftewel het seizoen van de snotneuzen, jeukogen en het onverwachts niezen. Yep, de hooikoorts is terug in het land. Hoe fijn de lente ook is, het is helaas niet voor iedereen dolle pret.

Heb jij last van hooikoorts en ga jij deze maanden ook door het leven met een pak tissues onder je arm? Met deze tips maak je je huis hooikoortsproof, zodat je tenminste wel nog in je eigen stekje kan schuilen.

1. Word beste vrienden met de stofzuiger

Stofzuig je huis regelmatig, zodat je zo min mogelijk last hebt van rondvliegende pollen. Vergeet vooral je zetel niet, want die kan er flink wat vasthouden. En, wat minder voor de hand liggend, neem ook je matras onder handen. De huisstofmijt hierin kan je hooikoortsklachten verergeren. Haal je beddengoed eraf en geef je matras een flinke stofzuigbeurt. Zorg er hierbij voor dat je geen hoek of spleet overslaat.

2. Was je lakens

Vooral als je raam vaak openstaat, kunnen er wel wat pollen in je beddengoed vliegen. Was daarom regelmatig je lakens. Ook kan je het best je haar borstelen voordat je in bed gaat liggen, zodat je zo min mogelijk pollen meeneemt.

3. Maak de ruimte onder je bed schoon

De ruimte onder je bed is niet alleen een verzamelplaats voor stof, maar ook voor pollen en andere allergenen. Dus tja, als je dan toch je matras en lakens aan het schoonmaken bent


4. Reinig ventilatieroosters en airco’s

Voorkom dat er pollen zich nestelen in je ventilatieroosters en airco’s door ze goed schoon te maken (hoe je dat het best doet, verschilt per soort). Er bestaan ook speciale fijnstof- en pollenfilters voor in je rooster.

5. Was je gordijnen

Pollen in je gordijnen kunnen natuurlijk nooit bevorderlijk zijn voor je hooikoorts. Vergeet dus niet om ook deze in de wasmachine te gooien.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.