Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Ron Lach via Pexels

De stofzuiger is dezer dagen onze beste vriend!

POLLENALARM: 5 simpele stappen om je huis hooikoortsproof te maken

De redactie

Hatsjoe! Het is weer lente, oftewel het seizoen van de snotneuzen, jeukende ogen en het onverwachts niezen. Yep, de hooikoorts is terug in het land. Met deze tips maak je je huis hooikoortsproof, zodat je tenminste wel nog in je eigen stekje kan schuilen.

Word beste vrienden met de stofzuiger

Stofzuig je huis regelmatig zodat je zo min mogelijk last hebt van rondvliegende pollen. Vergeet vooral je zetel niet, want die kan er flink wat vasthouden. En, wat minder voor de hand liggend, neem ook je matras onder handen. De huisstofmijt hierin kan je hooikoortsklachten verergeren. Verwijder het beddengoed en geef je matras een grondige stofzuigbeurt.

hooikoorts
© Matilda Wormwood via Pexels

Was je lakens

Je slaapkamer verluchten is belangrijk, maar zorgt er ook voor dat de pollen via het raam je huis in dwarrelen. Was daarom regelmatig je lakens. Ook kan je het best je haar borstelen of zelfs wassen voor je onder de wol kruipt om de concentratie aan pollen in de slaapkamer te beperken. 

hooikoorts
© Ron Lach via Pexels

Poets ook ónder je bed

De ruimte onder je bed is niet alleen een verzamelplaats voor stof, er huizen ook pollen en andere allergenen. Als je dan toch je matras stofzuigt en je lakens ververst, kan je je slaapkamer maar beter meteen grondig aanpakken en ook onder je bed poetsen.

hooikoorts
© Tima Miroshnichenko via Pexels

Reinig ventilatieroosters en airco’s

Voorkom dat er pollen zich nestelen in je ventilatieroosters en airco’s door ze goed schoon te maken (hoe je dat het best doet, verschilt per soort). Er bestaan ook speciale fijnstof- en pollenfilters voor in je rooster.

hooikoorts
© Karolina Grabowska via Pexels

Was je gordijnen

Je ramen openzetten om je woning te verluchten, is een must. Maar zorgt er ook voor dat pollen je huis binnendringen én dat ze zich in je gordijnen nestelen. Extra pollen in huis is natuurlijk allesbehalve bevorderlijk voor je hooikoorts. Vergeet dus niet om ook je gordijnen in de wasmachine te gooien.

hooikoorts
© Thirdman via Pexels

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '