Home Lifestyle NOOO: ‘House of Cards’ verdwijnt op Netflix

NOOO: ‘House of Cards’ verdwijnt op Netflix

Laat het niet waar zijn...

Triest nieuws voor de ‘House of Cards‘-fans onder ons, want Netflix heeft beslist dat ze gaan stoppen met de serie. Heeft dat te maken met het schandaal rond hoofdrolspeler Kevin Spacey of stond de stop toch al langer op de planning?

Snif, Netflix maakte gisteren bekend dat het zesde seizoen van ‘House of Cards‘ het laatste zal zijn. Dat seizoen verschijnt in 2018 op de streamingdienst, maar vanaf dan is het voorgoed gedaan met het politieke drama. Dat vertelt de Amerikaanse website The Hollywood Reporter.

Seksuele toenadering van Kevin Spacey

Wat precies de reden van de stopzetting is, weten we niet, maar er is een grote kans dat het verhaal van hoofdrolspeler Kevin Spacey er voor iets tussen zit. De acteur werd namelijk beschuldigd van seksuele aanranding door acteur Anthony Rapp. Toen hij 14 jaar oud was, maakte de ‘House of Cards’-acteur – die toen 26 jaar was – seksuele moves op een feestje. ‘Hij probeerde mij te verleiden. Ik was me ervan bewust dat hij seksuele toenadering zocht’, vertelde Rapp.

Natuurlijk zag Kevin het verhaal van Rapp passeren, en niet veel later stuurde hij een tweet met een verontschuldiging de wereld in. ‘Ik heb veel respect voor Anthony Rapp als acteur. Eerlijk, ik herinner me onze ontmoeting niet meer aangezien het meer dan 30 jaar geleden zou zijn. Maar als ik me toen echt gedragen heb zoals hij beschrijft, ben ik hem mijn oprechte excuses verschuldigd voor wat volkomen ongepast dronken gedrag zou zijn geweest.’

Geen officiële reden

Netflix heeft voorlopig nog geen officiële reden voor een zogenaamde beëindiging van de reeks gegeven, dus wij hopen nog steeds op een vervolg van de serie. ‘House of Cards’ gaat over de ambitieuze politicus Frank – gespeeld door Kevin Spacey – die er alles aan doet om de macht te krijgen en te behouden in Washington D.C.

This office has one chair.

A post shared by House of Cards (@houseofcards) on

Spin-off?

Netflix heeft het dan wel over een mogelijk einde van de serie, maar volgens The Wrap denkt de streamingsdienst na over een spin-off van het verhaal. Wij houden jullie sowieso op de hoogte!

Lees ook: