Home celebs Acteur Kevin Spacey komt uit de kast en biedt excuses aan

Acteur Kevin Spacey komt uit de kast en biedt excuses aan

Acteur Anthony Rapp liet in een interview weten dat een toen 26-jarige Spacey seksuele toenadering zocht toen hij 14 jaar was.

Kevin Spacey
© Matt Crossick/Empics Entertainment/Photo News

Kevin Spacey is op 58-jarige leeftijd eindelijk officieel uit de kast gekomen. De acteur deelde het nieuws zelf in een statement op social media.

Dat statement kwam er nadat ‘Star Trek: Discovery’-acteur Anthony Rapp in een interview met Buzzfeed News Kevin Spacey beschuldigde van seksuele moves toen hij 14 jaar oud was. De ‘House of Cards’-acteur wil zich nu verontschuldigen in een statement op social media.

‘Ik heb veel respect en bewondering voor Anthony Rapp als een acteur’, klinkt het in de brief. ‘Ik vind het verschrikkelijk om dit verhaal te horen. Eerlijk, ik herinner me onze ontmoeting niet meer aangezien het meer dan 30 jaar geleden zou zijn. Maar als ik me toen echt gedragen heb zoals hij beschrijft, dan ben ik hem mijn oprechte verontschuldigingen verschuldigd voor wat volkomen ongepast dronken gedrag zou zijn geweest. En het spijt me van de omschreven gevoelens die hij al die jaren met zich meedraagt.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Ik kies er nu voor om als homoseksuele man te leven’

In dezelfde tweet laat Spacey ook nog weten dat hij in de toekomst openlijk als homoseksuele man door het leven zal gaan. ‘Er doen al jaren geruchten de ronde… En zoals mijn naasten weten, heb ik relaties gehad met zowel mannen als vrouwen. En ik kies er nu voor om als een homoseksuele man te leven.’

Kort na de tweet reageerde de nu 46-jarige Rapp dat alles wat hij te vertellen had in het artikel staat en hij momenteel geen verdere commentaar wil geven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Ik was me ervan bewust dat hij seksuele toenadering zocht’

In het artikel vertelt Rapp dat hij als 14-jarige op een feestje terechtkwam bij de toen 26-jarige – en onbekende – Spacey. Als enige minderjarige op het feestje besloot hij uit verveling om televisie te gaan kijken in de slaapkamer. Toen de andere gasten vertrokken waren, zocht Spacey toenadering. ‘Hij probeerde me te verleiden. Ik was me ervan bewust dat hij seksuele toenadering zocht.’

Rapp beweert in het interview dat de acteur hem optilde ‘zoals een bruidegom dat met zijn bruid doet’ en op een seksuele manier bovenop hem klom. De jonge acteur slaagde erin Spacey van hem af te duwen en verliet het appartement. De twee zagen elkaar nooit meer. Met het schandaal rond Harvey Weinstein wist Rapp de moed bijeen te rapen om nu ook met zijn verhaal naar buiten te komen.

Bron: E! News

Lees ook: