Home Lifestyle Hotspots HOTSPOTS: 9 x vegetarische eetadresjes in Brussel

HOTSPOTS: 9 x vegetarische eetadresjes in Brussel

En in de meeste restaurants hebben ze ook aan de vegans gedacht!

© Jo Sonn en Victoria Sees via Unsplash

Hoewel vegetariër zijn eindelijk een beetje ingeburgerd lijkt, is het nog steeds heel moeilijk om restaurants te vinden waar op het menu plaats is gemaakt voor enkele veggie of vegan gerechten. Gelukkig vonden wij enkele Brusselse restaurants waar ze het verschil maken en een ruim assortiment aan veggie en vegan gerechten aanbieden.

De vegetarische maaltijden in restaurants beperken zich vaak tot een salade met geitenkaas of een vegan wortelsoep. Omdat we ook weleens iets anders op ons bord zouden willen krijgen, gingen wij op zoek naar enkele vegetarische adresjes in Brussel.

1. Fourchette à Bicyclette

Het restaurant Fourchette à Bicyclette is volledig vegetarisch en is een mengelmoes van de Franse à l’aise en unieke smaakpaletten. In het restaurant kan je vegetarisch of vegan ontbijten, lunchen en dineren tegen een budgetvriendelijke prijs. Feestje in het vooruitzicht? Je kan tot veertig vrienden uitnodigen in het restaurant en ze laten proeven van de echte vegetarische én vegan keuken. Onze menutip? Hun glutenvrije focaccia met avocado.

Waar? Lang-Levenstraat in Elsene (Brussel)

Meer info? fourchetteabicyclette.com

2. Brut

Bij Brut gaan ze zelfs nog een stapje verder dan het serveren van vegetarische en vegan maaltijden, want de bar is volledig duurzaam, ze gebruiken er enkel biologische en lokale producten én de uitbaters proberen de bar volledig zero waste uit te baten. Je kan er ‘s morgens je lunch afhalen of je favoriete avondmaaltijd uitkiezen. Het restaurant is voldoende groot om er een evenement te organiseren, of je kan er gewoon een heerlijk ontbijtje eten. Onze menutip? Hun huisgemaakte kroketten met paprika en champignons!

Waar? Rue Antoine Labarre 49 in Brussel

Meer info? brutfood.be

3. AMI

Met een menukaart die volledig vegetarisch – en voor een groot deel veganistisch – is en een interieur om u tegen te zeggen is restaurant AMI een veggie restaurant uit de duizend. Ze namen er een aantal echte klassieke maaltijden onder de loep en toverden ze om in een vegetarische variant. Onze menutip? De vegetarische hamburger van de chef!

Waar? Rue Lesbroussart 13 in Brussel

Meer info? ami-veggie.be

View this post on Instagram

So delicious 🤤

A post shared by Margarida Coelho (@le.maggs) on

4. Dolma

Dolma is een restaurant apart want je kan er elke dag opnieuw smullen van een veggie en vegan buffet dat vers wordt bereid. Ze laten je er proeven van verschillende keukens, waardoor je ook de Italiaanse, Mexicaanse, Nepalese en Aziatische vegetarische keuken leert appreciëren. Niet zo ver van het restaurant is er ook een klein winkeltje, zodat je ook zelf eens aan de slag kan gaan met verse en biologische producten.

Waar? Elsensesteenweg 329 in Brussel

Meer info? dolma.be

5. Dream & Food

Bij Dream & Food staat de gezondheid van de klanten centraal. Hun keuken is 100 % vegetarisch, 50 % vegan en 50 % glutenvrij en wordt regelmatig door een diëtiste gecontroleerd. Daarnaast hameren ze op een zero waste keuken en kan je je eigen portie soep of puree met glazen bokalen afhalen. Hun menu krijgt elk seizoen een upgrade, omdat ze enkel met lokale en seizoensgebonden producten werken. Onze menutip? Hun vegan panna cotta met kokosnoot!

Waar? Vleurgatsesteenweg 9 in Brussel

Meer info? dreamandfood.com

6. Le Botaniste

De Gentenaren kennen Le Botaniste misschien al van dat ene hippe restaurant in de Hoornstraat, maar de biologische food- en wijnbar heeft ook een vestiging in Brussel. Ze zijn naar eigen zeggen een ‘Gluten Free Friendly Zone‘ en besteden heel veel aandacht aan de biologische keuken. Onze menutip? Hun Spicy Chili Sin Carne!

Waar? Rue Franklin 2 in Brussel

Meer info? lebotaniste.be

7. Bistrot Bocaux

Zoals de naam al doet vermoeden staat Bistrot Bocaux helemaal in het teken van bokalen. In de kruidenwinkel zijn een paar tafeltjes en stoeltjes voorzien waar je kan proeven van de lekkerste humus en heerlijkste kazen. De winkel/bistro is niet volledig ‘vleesvrij’, maar wel de moeite waard om eens binnen te stappen, al is het maar om het interieur te bewonderen. Onze menutip? Een gewoon ‘boke’ met een lekkere vegetarische spread van het huis.

Waar? Rue de Dublin 36 in Brussel

Meer info? bistrotbocaux.be

8. CHYL

In het café van de bulkwinkel (plasticvrije winkel) CHYL kan je genieten van een lekkere lunch of tijd maken voor een koffiepauze tussen het winkelen door. Er staan zowel vegetarische als veganistische gerechten op het menu en ook aan mensen met een lactose-intolerantie hebben ze gedacht. In de zomer kan je er genieten op hun groen terras in het midden van onze drukke hoofdstad.

Waar? Rue de Belle-Vue 62 in Brussel

Meer info? chyl.be

9. Le Flexitarien

Het buffetrestaurant Le Flexitarien heeft voor elk wat wils. Zowel de flexitariër als de vegetariër en veganist kunnen er elke week proeven van een nieuw buffet en verrassende gerechten. De chefs werken er enkel met seizoensgebonden producten en je zal zowel in de keuken als in het restaurant geen plastics meer vinden. Van plan om een leuk tuinfeestje te geven? In de mooi aangelegde tuin van het restaurant kan je met vijftig andere gasten proeven van hun lekkere maaltijden.

Waar? Rue Breydel 46 in Brussel

Meer info? leflexitarien.be

View this post on Instagram

Summer in a bowl ☀️ #flexitarienbxl

A post shared by Le Flexitarien (@flexitarienbxl) on

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.