Home Lifestyle Hotspots HOTSPOTS: haal met deze toeristische pareltjes alles uit je trip naar Berlijn

HOTSPOTS: haal met deze toeristische pareltjes alles uit je trip naar Berlijn

Bist du ein 'Berliner'?

© Getty

Berlijn, het is de stad bij uitstek voor hipsters, metalheads en toeristen die land boven zee verkiezen. De geschiedenis van de stad zindert tot op de dag van vandaag na en dat illustreert de stad met architecturale pareltjes en monumenten die over heel Berlijn verspreid liggen. Wij zochten naar enkele bekende en minder bekende hotspots.

Het is niet omdat je geen krak in Duits bent, dat je niet naar Berlijn kan trekken. De stad bruist van de nationaliteiten en iedereen wordt er met open armen ontvangen. Nog niet helemaal overtuigd door de stad van Rammstein en Wurst? Dan ben je dat na het zien van deze toeristische pareltjes sowieso wel!

Berlijnse Muur

Het is een evidentie dat je tijdens jouw trip één of meerdere keren langs de Berlijnse Muur passeert, want ze is en blijft ongelooflijk imposant. Om de vele toeristen en photobombers te vermijden, kan je in de late avond langs de muur wandelen. Ze is dan mooi verlicht en geeft de kunstwerken en geschiedenis achter de muur nog iets mooier weer.

View this post on Instagram

#berlin #berlinwall

A post shared by Zsuzsa Orbán (@orbanzs1) on

Tempelhof Airport

De Berlin-Tempelhof speelde een grote rol tijdens de Tweede Wereldoorlog en Koude Oorlog, maar werd, ondanks de plannen om van de luchthaven de grootste luchthaven ter wereld te maken, nooit volledig afgewerkt. In 2008 sloten de deuren van de quasi nieuwe luchthaven voorgoed. Sindsdien kan je het meesterwerk van de volgelingen van Hitler ‘bewonderen’. Zo is het gebouw uitgerust met een bowlingbaan, die diende om de passagiers te entertainen, en werd er gebruikgemaakt van peperdure materialen. De grasvelden die aan de landingsbanen grenzen worden nu als stadspark benut. Zeker de moeite waard om er eens met een gids langs te gaan.

View this post on Instagram

where's my luggage?…

A post shared by Mo (@_velvetfish_) on

Karaoke in Mauerpark

In het Mauerpark (muurpark) is het elke zondag een beetje feest! Na de val van de Berlijnse Muur kwam er een gigantisch grote oppervlakte vrij waar nu het park ligt. Je kan er bijna elke zondag vintage spotten op de vlooienmarkt, graffiti leren spuiten op de muur, chillen op de grasvelden én karaoke zingen. Elke zondag komen er honderden mensen samen om mee te brullen met de Bearpit Karaoke. Een echte aanrader voor de geëngageerde (en getalenteerde) toeristen!

Hackescher Markt

Het hoeft niet altijd de Alexanderplatz of Brandenburger Tor te zijn, want ook de Hackescher Markt is een geliefkoosde plaats van toeristen en ‘Berliners’. Je kan er enkele unieke cafeetjes vinden (en uittesten) of de kleurrijke boetiekjes binnenwandelen.

Hackesche Höfe

Als je dan toch op de Hackescher Markt  bent, kan je ook meteen een bezoekje brengen aan Hackesche Höfe, een groen binnentuintje dat getypeerd wordt door de unieke gevels van de woningen die in de binnentuin staan. De hotspot voor enkele mooie foto’s of een toffe picknick.

Het Holocaustmonument

Het prachtige monument werd in 2005 geopend en herdenkt de Joodse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Het bestaat uit 2711 betonblokken die variëren in hoogte en is naast de Berlijnse Muur een van de grootste en meest imposante monumenten van de stad. Jammer genoeg wordt er vaak respectloos omgegaan met het monument en kunnen sommige toeristen het niet laten om op de blokken te schrijven of springen.

The Monkey Bar

Na al dat wandelen nood aan een verfrissing? Stap dan eens binnen bij The Monkey Bar! Het interieur van de bar past helemaal bij de architecturale pareltjes van de stad en gunt je middenin de stad toch een beetje groen. Cocktails drinken doe je er met uitzicht op de Kurfürstendamm en in de zomer kan je van de Duitse sfeer genieten op hun rooftopbar.

Strandbar Mitte

Mis je toch een beetje zon, zee en strand tijdens je citytrip? Niet getreurd, want ook in Berlijn kan je met de voetjes in het zand zitten! Elke zomer kan je je installeren in een strandstoel op Strandbar Mitte. De strandbar ligt aan de rivier Spree en is de perfecte plaats om van een lekkere cocktail te nippen.

Het Spreepark

Op zoek naar een beetje avontuur? Ga dan eens naar het verlaten pretpark Spreepark. Het park werd in 2002 gesloten en wordt sindsdien ook wel het spookpretpark genoemd. Je kan er op je eigen roekeloze houtje rondwandelen of in het weekend kiezen voor begeleide tour in en rond het park.

View this post on Instagram

#spreepark

A post shared by Yann-luc Schnell (@yschnell) on

KaDeWe

Een citytrip zonder shoppen, is geen echte citytrip. Geen fan van overvolle winkelstraten? Stap dan het Kaufhaus des Westens, ook wel KaDeWe genoemd, eens binnen. Het is op Harrods in Londen na het grootste warenhuis van Europa en telt maar liefst zeven (!) verdiepen.  Het ligt in het hartje van de stad en is de ideale winkel om nog enkele souvenirtjes in te slaan.

View this post on Instagram

#repost from @almostdiplomatic ❤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ The beauty of our neighborhood: the Wittenbergplatz with @kadewe_berlin and Tauentzien. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #berlin #citywest #sky #berlinview #cityview #beautiful #lieblingsstadt #visitberlin #travel #traveling #berlinvibes #berlincity #city #kudamm #tauentzien #tauentzienstrasse #kadewe #kaufhausdeswestens #berlinlove #berlinlovers #ellingtonhotel #ellingtonhotelberlin #neighborhood #ourhood #imsommertustdugut #berlinstagram #berlinlife #sunset #sunrise

A post shared by ELLINGTON HOTEL BERLIN (@ellingtonberlin) on

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.