Home Lifestyle 11 prachtige plekjes in Italië die je ooit bezocht móét hebben

11 prachtige plekjes in Italië die je ooit bezocht móét hebben

Hoeveel kan jij er afvinken?

© Unsplash
Je hoeft het niet ver te gaan zoeken om de mooiste plekjes van de wereld te zien. Italië barst bijvoorbeeld van de prachtige plekjes. Van adembenemende meren in het noorden over de pittoreske dorpjes van Cinque Terre tot de zuiderse charme van Sicilië. Dit zijn 11 van de niet te missen schatten op Italiaanse bodem. Hoeveel kan jij er afvinken?
1 / 11
Venetië
Sicilië
Amalfikust
Pisa
Cinque Terre
Toscane
Comomeer
Bergamo
Rome
Pompeii
Firenze
Venetië
Venetië

Eén van de bekendste steden van Europa is ongetwijfeld Venetië. Neem een kijkje bij de Canal Grande en de Ponte dei Sospiri of huur een gondel en laat je rondvaren. Toeristenpunten: 10/10!

Sicilië
Sicilië

Sicilië is het grootste eiland van de Middellandse Zee. En wat voor een! Breng een bezoekje aan Palermo, reik naar de top van de Etna of ontdek de prachtige kustlijn.

Amalfikust
Amalfikust

Ongeveer een uurtje ten zuiden van Rome vind je de Amalfikust. En het is er prachtig! Rijd binnen langs de bergachtige kustlijn, geniet van een limoncello op een terras met uitzicht over de Middellandse zee en vergeet zeker geen bezoekje te brengen aan Positano, één van de populairste reisbestemmingen op Pinterest.

Pisa
Pisa

Wie aan Italië denkt, denkt aan de toren van Pisa. De beroemde scheve toren is een van de meest iconische plekken van Italië. Klim naar de top van de toren, dwaal door het mooie Camposanto Monumentale of breng een bezoekje aan het Baptisterium.

Cinque Terre
Cinque Terre

Eén van de meest bekende kuststreken van Italië is ongetwijfeld het pittoreske Cinque Terre. Wandel van dorp tot dorp en laat je overweldigen door het prachtige uitzicht of neem de trein die tussen de vijf dorpjes (Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore) rijdt.

Toscane
Toscane

Toscane, wij zouden er wel kunnen wonen. Gelegen in het figuurlijke hart van Italië heeft de streek heel wat verbazingwekkende verrassingen voor reizigers. Glooiende heuvels, pittoreske dorpjes en genoeg Chianti om je uitgedroogde keel te blussen!

Comomeer
Comomeer

In het Noorden van Italië, vlakbij de Zwitsere grens, vind je het Comomeer. Huur een auto, of spring aan boord van een boot en ontdek het prachtige meer en steden zoals Bellagio. Prachtig!

Bergamo
Bergamo

Bergamo is een stad die vaak over het hoofd gezien wordt vanwege het populairdere Milaan. Maar het is er prachtig! Breng een bezoekje aan het historische centrum met uitzicht over het Italiaanse platteland.

Rome
Rome

Need we say more? Rome barst van de ongelofelijke architectuur, historie en Romeins erfgoed. Begroet de paus in Vaticaanstad, gooi een muntje in de Trevifontein of rust even uit aan de Spaanse Trappen.

Pompeii
Pompeii

Aan de voet van de Vesuvius ligt Pompeii, UNESCO Werelderfgoed. Kom vroeg (dan is het minder druk) en struin door de historische site. Heel bijzonder!

Firenze
Firenze

Firenze is misschien wel een van de mooiste steden van Italië, in het hartje van Toscane. Dwaal door de geplaveide straatjes, over de Ponte Vecchio en kijk met een ijsje in de hand naar de zonsondergang over de stad vanaf de Piazzale Michelangelo.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.