Home Lifestyle VAKANTIETIP: je kan nu op Bike’n’Wine-tour vlakbij het Comomeer

VAKANTIETIP: je kan nu op Bike’n’Wine-tour vlakbij het Comomeer

Wijn aan het Comomeer
© Getty

Fietsen in een prachtig landschap, met de zon op je bol en onderweg stoppen voor de nodige wijntjes: wij kunnen met moeite een fijnere zomeractiviteit bedenken. Klinkt ook als muziek in jouw oren en vertoef je deze zomer toevallig aan het Comomeer? Dan raden we je aan een plaatsje te reserveren voor de nieuwe Bike’n’Wine-tour.

Het mooiste fietspad van Europa vind je sinds kort aan het Gardameer, maar ook wie die zomer in de buurt van het Comomeer vertoeft, moet zijn fietsbenen zeker niet thuis laten. Van mei tot oktober kan je op de laatste zaterdag van de maand mee op Bike’n’Wine-tour door de Mendrisiotto, aka ‘het Toscane van Zwitserland’. De wijn-fietstocht start in het Zwitserse dorpje Balerna en neemt je mee van de ene wijngaard naar de andere waar je – surprise, surprise – de kans hebt om lekkere wijntjes te proeven. De rondleiding kost je 75 CHF (ongeveer € 66) per persoon, inclusief huur van de fiets en helm, gids, een bezoek aan twee kelders, een proeverij van zes wijnen en aperitiefhapjes die typisch zijn voor de Mendrisiotto-regio. Geen zorgen trouwens als je geen fervent fietser bent, de route is in totaal amper 5 kilometer lang.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: