Home Lifestyle DE BOOM IN: 9 x romantisch slapen in een boomhut

DE BOOM IN: 9 x romantisch slapen in een boomhut

Ongestoord slapen hoog in de bomen. Beter wordt het niet, toch?

Getty

Ongestoord slapen in romantische, originele hutjes hoog in de bomen. Beter wordt het niet, toch? Boomhutten zijn hot and trending, en wij begrijpen best waarom. Je voelt je een met de natuur en kan voor de volle 100% van elkaar genieten. Wij zetten even de leukste hutjes voor jou op een rijtje.

Nederland

Dat je niet ver hoeft te reizen om tussen de boomtoppen te slapen, bewijst Boomhut XXL. Te midden van de natuur in Drenthe vind je 5 charmante exemplaren, de ene al groter dan de andere. Aan jou de keuze: gezellig met z’n tweeën of met een vriendinnengroep van zeven.

Vanaf € 190 per nacht, www.drenthe.nl/verblijven-overnachten/boomhut-xxl

Duitsland

Suite.030 verhuurt naast stijlvolle appartementen ook Urban Treehouses vlak bij Berlijn. De boomhutten zijn erg mooi ingericht en liggen vlak bij twee meren, ideaal dus als je de stadsdrukte wil ontvluchten.

Vanaf € 152 per nacht, www.suite030.com/en

Frankrijk

La Cabane du Perché ligt in het wonderschone Normandië, zo’n twee uur rijden van Parijs. Je kan je natuuruitje dus perfect combineren met een citytrip naar de lichtstad.

Vanaf € 150 per nacht, www.cabane-dans-arbres.com

Zweden

Zweden zou zomaar het land kunnen zijn dat de boomhutten heeft uitgevonden. Treehouse heeft verschillende opties, die om ter mooist zijn. Slapen doe je in een op mensenmaat gemaakt vogelnestje, in een fotogeniek felrood huisje, in een ufo of in een strak rechthoekig gebouw. Allemaal hangend tussen de bomen, natuurlijk.

Prijzen variëren afhankelijk van de gekozen boomhut, www.treehotel.se

België

Ook op het domein van de Grotten van Han slaap je sinds kort in tree tents tussen de bomen. ’s Avonds – wanneer het park gesloten is – neemt een ranger jullie mee op pad. Er is een barbecue aan het kampvuur en ook jullie ontbijt is voorzien.

Vanaf € 180 per nacht, www.grotte-de-han.be/nl/tree-tents

View this post on Instagram

Una casa en el árbol… #viajar #inspiracion

A post shared by Diyei Pituto (@diyeipituto) on

Spanje

Vlak bij de weg naar Santiago de Compostella ligt de sprookjesachtig mooie Andreinia Hut. Je ontbijt ‘hijs’ je ’s morgens naar boven, dat hangen ze beneden voor je klaar in een schattig mandje.

Vanaf € 140 per nacht, www.logishotels.com/nl/insolite/hotel-andreinia-1878

Zwitserland

Zwitserlandliefhebbers kunnen niet om Les Nids heen. Slapen doe je – met twee of met vier – op zo’n 8 meter hoogte. De boomhutten zijn voorzien van alle luxe: er is een kitchenette, een douche en er is verwarming.

Vanaf € 142 per nacht, www.lesnids.ch

VS

Alleen al voor deze boomhut zetten we Atlanta op onze travel wishlist, al moeten we daar eerst nog wat voor sparen. Verstopt in de bossen vind je dit pareltje, inclusief hangbrug met romantische lampjes en ramen tot op de grond om uit te kijken op het natuurmoois dat je omringt. Zwoele zomeravond? Dan sleep je je matras op het platform van Atlanta Treehouse en slaap je in openlucht.

Vanaf € 322 per nacht, www.airbnb.co.in/rooms/1415908

Laos

De hoogste boomhutten ter wereld vind je in het nationaal park Nam Kam in Laos. Voor de Gibbon Experience moet je een tikkeltje avontuurlijk zijn: je komt in je boomhut via een reeks ziplines. Het beste van al? Gibbons – een apensoort – zingen je ’s morgens wakker.

€ 275 voor drie dagen en twee nachten (inclusief jungletours overdag), www.gibbonexperience.org

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.