Home Lifestyle Food Heinz deelt recept om mayonaise- en ketchupijs te maken

Heinz deelt recept om mayonaise- en ketchupijs te maken

heinz
© Heinz

Vanille, chocolade of stracciatella, het zijn zowat de meest bekende ijssmaken. Maar wat dacht je van een bolletje mayonaise of ketchup voor op je hoorntje? Heinz deelt nu het recept om ijs te maken van hun meest populaire sauzen.

Heinz houdt wel van een experimentje met hun populaire sauzen. Zo bracht het afgelopen valentijn ketchuptruffels uit. Ja, je leest het goed: chocolade en het bekende tomatensausje versmolten tot een geheel. Het ging om melk-, witte en pure chocoladetruffels, allemaal gevuld met een ganache van chocolade en Heinz Tomato Ketchup. In de zomer snakken we iets meer naar een ijsje dan naar een praline, en Heinz bedient ons opnieuw op onze wenken. Het brengt namelijk ijssmaken uit van hun vijf populairste sausjes: ketchup, mayonaise, BBQ, salad en saucy.

Bereidingswijze

Je kan het ijs niet kant-en-klaar kopen, maar je moet zelf aan de slag. De DIY-pakketten zijn online beschikbaar voor € 16,59, maar helaas leveren ze die enkel in Groot-Brittannië. In afwachting dat ze ook tot in België komen, kunnen we zelf thuis aan de slag. Heinz deelde immers het recept van deze wel heel speciale ijsjes.

© Heinz

Wat je bijvoorbeeld nodig hebt voor Heinz Mayo Creamz: 190 g volle room, 190 g gecondenseerde melk, 70 g volle melk en 50 g Heinz Mayonaise. Je koelt eerst alle ingrediënten minstens een uur in de koelkast voordat je begint. Dan voeg je alles samen en mix je heel zachtjes het geheel. Als alles goed door elkaar gemengd is, zet je de mixer geleidelijk aan sneller totdat je de hoogste stand hebt bereikt. Blijf mixen totdat het mengsel pieken begint te vormen. Als je je kom ondersteboven houdt, mag het goedje er net niet uit vallen. Het duurt een kwartiertje om deze snack te maken, daarna laat je het vier uur opstijven in de diepvries. Als topping stelt het bedrijf appel en/of braambessen voor.

De andere recepten voor Heinz Ketchup Creamz, Heinz Salad Creamz, Heinz BBQ Creamz en Heinz Saucy Sauce Creamz vind je ook allemaal terug op de website. Smakelijk!

Nog meer coole ijstips:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.