Home Lifestyle Food Piper-Heidsieck lanceert deze zomer heus champagne-ijs

Piper-Heidsieck lanceert deze zomer heus champagne-ijs

piper-heidsieck
© heather barnes via unsplash & piper-heidsieck

Met die tropische temperaturen buiten smaakt er niks beter dan een lekker ijsje. Dankzij Piper-Heidsieck kunnen we onze aperitief zelfs inruilen voor een crèmeke, want het merkt lanceert een champagne-ijs dat bijna voor de helft bestaat uit het drankje.

De afgelopen dagen stegen de temperaturen vlotjes boven de dertig graden. In die hitte gieten we liever een litertje water naar binnen in plaats van een alcoholisch drankje, en daar speelt Piper-Heidsieck nu handig op in. Het bekende champagnehuis werkte samen met twee ijssalons om een unieke ijssmaak te ontwerpen van zijn drankje. Het resultaat is een champagnesorbet die voor bijna de helft, meer bepaald 47%, bestaat uit champagne. ‘Elke hap brengt dezelfde ervaring teweeg als een sip van een glas champagne’, vertelt Jan Vandewiele van Cremerie Germaine. Yum!

Cremerie Germaine en Glacier Gaston

Je kan deze creatie tijdens de maanden juli en augustus proeven in Cremerie Germaine in Antwerpen en in Glacier Gaston in Brussel. Het ijssalon in Antwerpen ligt in de Nassaustraat 13 en is alle dagen, behalve maandag, open van 13u tot 23u. De ijszaak in Brussel vind je zowel op Place Dumon 29 als op Quai aux Briques 86. Hier kan je van dinsdag tot en met zondag terecht van 12u tot 22u.

Om in zomerse sferen te blijven lanceerde Piper-Heidsieck ook nog een speciale verpakking van hun drankje in de vorm van een ijsje. De limited edition Ice Cream Cool Box is verkrijgbaar in speciaalzaken voor 46,50 euro. Voor die prijs krijg je een fles Cuvée Brut én een handige cooler die de champagne op de juiste temperatuur bewaart.

Nog meer lekkers:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.