Home Lifestyle ‘Harry Potter’-acteur speelt mee in populaire Netflixserie ‘The Queen’s Gambit’

‘Harry Potter’-acteur speelt mee in populaire Netflixserie ‘The Queen’s Gambit’

We moesten ook twee keer kijken!

the queen's gambit
© netflix

‘The Queen’s Gambit’ is momenteel een van de populairste Netflixseries. Naast de fantastische acteerprestaties van hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy, viel ons ook op dat er een oude bekende in meespeelt. Grote ‘Harry Potter’-fans zullen hem sowieso herkennen.

Als er één serie is die je op dit moment moet zien, dan is het ‘The Queen’s Gambit‘. Het verhaal draait rond een introvert en bijzonder intelligent meisje Beth, die op haar negende in een weeshuis terechtkomt. Op een dag ziet ze de conciërge in de kelder schaken en raakt ze zelf geobsedeerd door het spel. De man leert haar spelen en al snel blijkt dat Beth een natuurtalent is.

Vervelende neefje

Het is helemaal niet nodig om iets van schaken af te weten om deze reeks geweldig te vinden, want het draait rond zoveel meer dan enkel het bordspel. Beth is verslaafd aan kalmeringspillen, die ze als kind dagelijks kreeg in het weeshuis, en alcohol. Ze wil ook koste wat het kost de mannelijke dominantie in de schaakwereld aan diggelen slaan en ze wil zich zoals elke mens op deze aardbol gewoon geliefd voelen. Beth wordt gespeeld door de verbluffende Anya Taylor-Joy, maar toch is zij niet de enige die ons opviel…

Harry, een van de andere schaakmeesters, kwam ons bekend voor. We konden hem niet onmiddellijk thuisbrengen, maar toen hij lachte, viel onze euro! Het is niemand minder dan Dudley Dursley of Dirk Duffeling, het verschrikkelijk vervelende neefje van Harry Potter. Eenmaal je het weet, is de gelijkenis treffend, al is het ondertussen wel negentien jaar geleden dat hij voor de eerste keer aan de zijde van de bekende tovenaar opdook.

Hetzelfde kapsel

De acteur heet Harry Melling (31) en zijn personage heeft in de Netflixserie verbazingwekkend genoeg nog steeds hetzelfde kapsel als in de ‘Potter’-films. Terwijl hij een irritante eerste indruk achterliet, zowel bij Beth als bij de kijkers, krijgen we de volgende afleveringen meer sympathie voor Harry. Hij zal zelfs nog een belangrijke rol spelen. Maar meer verklappen we niet, daarvoor zal je de miniserie die uit zeven afleveringen bestaat zelf moeten bekijken op de streamingdienst.

Lees ook: