Home Lifestyle ‘Blind Getrouwd’: Hanne en Davy blijven niet getrouwd

‘Blind Getrouwd’: Hanne en Davy blijven niet getrouwd

'Communicatie was ons struikelblok.'

Blind Getrouwd Hanne Davy
© VTM

Heel even leek het beter te gaan, maar de kentering kwam te laat voor Hanne (31) en Davy (33). Op hun beslissingsmoment in de trouwzaal van Lier zei het ‘Blind Getrouwd’-koppel op de meest respectvolle manier nee tegen elkaar. ‘Communicatie was ons struikelblok’, klonk het.

Hanne en Davy zijn het tweede koppel dat niet getrouwd blijft na het ‘Blind Getrouwd’-experiment, nadat vijftigers Veerle en Sven het programma vroegtijdig verlieten. Het is geen grote verrassing dat de stille muzikant en de praatgrage leerkracht niet bij elkaar blijven, maar er was nog een heel klein sprankeltje hoop. Tijdens het weekend met de andere koppels leek er een doorbraak te zijn, dankzij een van de creatieve workshops. De twee begrepen elkaar eindelijk beter. Maar het was niet genoeg, zo blijkt.

Tot de laatste dag alles gegeven

Hanne en Davy kwamen samen in de trouwzaal van Lier, waar ze weken eerder blind trouwden. ‘Ik zie en begrijp waarom ze ons gematcht hebben’, klonk het bij Hanne. ‘We houden allebei van reizen, muziek, de kleine zaken in het leven. Maar wat voor mij een erg belangrijke factor is, lukt bij ons heel moeilijk. Wij hebben elk onze eigen manier van communiceren en de ene is zeker niet beter dan de andere. Maar het werd voor ons erg moeilijk om een gemeenschappelijke manier van communicatie te vinden. Ik ben iemand die rad van tong is, vrolijk, enthousiast en optimistisch. Iemand die graag praat over wat er in mijn hoofd opkomt, maar ook nood heeft aan diepgaande gesprekken. Hoe verder in het traject, hoe meer ik die persoon begon te verliezen. Om die reden heb ik dan vandaag ook beslist om nee te zeggen.’

Davy was het met haar eens. ‘Communicatie was ons struikelblok. We hadden meestal hetzelfde doel, maar kwamen daar vaak niet toe. Vaak spraken we niet voldoende uit wat we precies wilden’, zei hij. ‘Heel lang heb ik een worsteling gevoeld tussen mijn buikgevoel en mijn verstand. Ik denk dat je dat ook wel voelde. Ik heb me volledig in het avontuur gestort en ben er lang van overtuigd geweest dat ik niet de echte Hanne leren kennen heb. Ik wou niet zomaar opgeven. Dat is niet mijn stijl. Ik heb tot de laatste dag alles gegeven en ben tot de laatste dag gebleven.‘ Volgende week komen we te weten of de andere twee koppels samen blijven. Voor Candice en Marijn ziet het er goed uit, Nathalie en Dennis zijn een groot vraagteken.

Lees ook: