Home Lifestyle Food OMG: het grootste chocolademuseum ter wereld opende zojuist zijn deuren in Antwerpen

OMG: het grootste chocolademuseum ter wereld opende zojuist zijn deuren in Antwerpen

En uiteraard mag er ook naar hartenlust geproefd worden! Met wie ga jij het museum een bezoekje brengen?

chocolade
© Simone van der Koelen via Unsplash

Afgelopen weekend opende in Antwerpen het grootste chocolademuseum ter wereld. Chocolate Nation is dé place to be voor chocoladefans.

In het iconische gebouw op het Koningin Astridplein waar ook het Radisson Blu Hotel gevestigd is, opende afgelopen weekend het grootste chocolademuseum ter wereld. Op de plek waar nu Chocolate Nation gevestigd is, zat voordien Aquatopia.

Belgische chocoladetrots

Je kan in Chocolate Nation het chocoladeproductieproces van boon tot reep volgen in prachtig aangeklede ruimtes vol chocolade, maar je kan er ook zelf aan de slag gaan. Zo worden er workshops gegeven waarbij je zelf pralines kan maken én er mag uiteraard ook heel wat chocolade geproefd worden. Bovendien heeft het museum ook een winkel en een restaurant.

De keuze om het museum in Antwerpen te openen is volgens initiatiefnemers Jeroen Jespers en Mickelle Haest evident. Antwerpen opende per slot van rekening in de negentiende eeuw de eerste chocoladefabriek in ons land, de stad heeft heel wat chocoladewinkels én de Antwerpse haven is de grootste opslaghaven voor cacaobonen ter wereld.

Het duo legt in Het Nieuwsblad uit waarom ons land zo’n museum verdient: ‘België kent een hele reeks aan chocolade uitvindingen met wereldwijde bekendheid; de chocoladepraline, de ballotin – het elegante doosje waarin pralines verpakt worden -, de gevulde chocoladereep en ook het wereldberoemde ijsje Magnum. Het zal duidelijk worden waarom Belgen met recht trots mogen zijn op hun chocolade en hun cultuur. De hele wereld geniet er tenslotte van.’

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.