https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Body BEWEZEN: rode wijn en donkere chocolade helpen tegen rimpels

BEWEZEN: rode wijn en donkere chocolade helpen tegen rimpels

Onze dag kan niet meer stuk.

Enkele onderzoekers aan de universiteit van Exeter en Brighton (Engeland) hebben zonet onze dag goedgemaakt. Ze hebben namelijk ontdekt dat rode wijn en pure chocolade hét middel zijn tegen rimpels. Laat die chocoladefiguurtjes maar komen.

Vergeet al die anti-aging crèmes, want het antwoord voor een rimpelvrije huid staat gewoon in je keuken. De universiteit van Exeter en Brighton hebben namelijk hun krachten gebundeld en ontdekten dat rode wijn en pure chocolade een verjongend effect hebben op de oude cellen van je lichaam.

Hallo jonge huid

Voor het onderzoek bestudeerden de wetenschappers een aantal cellen van het DNA. Naarmate we ouder worden, worden de telomeren van ons DNA steeds korter. In mensentaal: ze rafelen af zoals een versleten schoenveter. Dus hoe langer onze telomeren, hoe jonger onze cellen. Het team voegde een samenstelling van stoffen – die ook in rode wijn en donkere chocolade zitten – toe aan die cellen en deze werden merkbaar langer. Dat wil zeggen dat we dankzij deze stoffen opnieuw jongere cellen gaan krijgen.

Momenteel worden de cellen nog verder onderzocht, maar de wetenschappers spreken al wel van een doorbraak. Hoera!

Bron: Exeter.ac.uk

Lees ook: