Home Lifestyle Iconische nachtclub Fuse gaat binnenkort open als pop-upmuseum

Iconische nachtclub Fuse gaat binnenkort open als pop-upmuseum

De expositie dompelt je onder in het wilde technowereldje van de jaren 90.

fuse
© David Von Diemar

De uitbaters van de legendarische Brusselse nachtclub Fuse hebben ondanks de coronacrisis toch een manier gevonden om hun zaal te laten vollopen. De discotheek opent namelijk binnenkort tijdelijk de deuren als een pop-upmuseum.

In de oudste technoclub van ons land kan je vanaf 9 april de tentoonstelling ‘Echoing Through Eternity‘ bewonderen. De expositie dompelt je onder in de rijke geschiedenis van Fuse en laat je kennismaken met het wilde technowereldje van de jaren 90. ‘Voor veel clubbezoekers en liefhebbers van het nachtleven is de tentoonstelling een geweldige manier om Fuse vanuit een historisch perspectief te ervaren. Het is ook een mooie kans voor alle nostalgische Belgen om deze karakteristieke plek te herontdekken’, legt de club in een persbericht uit. Op harde beats dansen zal je er dus niet kunnen doen, maar na meer dan een jaar nog eens op de dansvloer staan is wel mooi meegenomen. Dankzij de installatie ‘3 Minutes Of A Club Experience‘ zal je er trouwens toch nog iets of wat van het nachtleven kunnen genieten.

Daft Punk

Dit jaar viert Fuse zijn 27ste verjaardag. En hoewel het er momenteel een eerder afgeleefde club uitziet, moet het gezegd worden dat het in het verleden dé place to be was voor vette feestjes. Van Daft Punk over Björk tot Paul Kalkbrenner en zelfs dj Luke Slater, allemaal stonden ze ooit in de nachtclub die in het hartje van De Marollen ligt.

Op het programma: een complete tijdreis door de geschiedenis van Fuse, door middel van onder andere collector’s items, flyers, affiches en straffe nostalgische verhalen. Alleszins genoeg om je een uurtje of twee te laten onderdompelen door onze technogeschiedenis.

De tentoonstelling loopt van 9 april tot en met 18 april. Opgelet: als je zelf een kijkje wil gaan nemen, is het verplicht om te reserveren. Dat doe je op de website van Fuse. Tickets kosten € 10,70.

Lees ook: