Home Lifestyle TIP: deze website bundelt meer dan 1600 (!) wandelingen in Wallonië

TIP: deze website bundelt meer dan 1600 (!) wandelingen in Wallonië

Het zuiden van ons land heeft nog veel veel meer in petto dan alleen maar de Ardennen.

Wandelingen in Wallonië
© Maximilian Jaenicke via Unsplash

We hadden de wandelmicrobe al stevig te pakken, maar nu ook het zonnetje ons vergezelt tijdens ‘t stappen zijn we helemaal vertrokken. En al zeker nu we dankzij de toeristische website van Wallonië 1607 (!!) wandelingen kunnen volgen.

Je leest het wel degelijk goed: de officiële website voor toerisme in Wallonië heeft een interactieve kaart samengesteld waarop momenteel 1607 wandelroutes staan die je in Wallonië kan volgen. Hoog tijd om eens richting de andere kant van ons land te reizen, dus! ‘Wallonië heeft een ruim aanbod aan prachtige wandelroutes’, staat er op de website Visit Wallonia te lezen, en dat is met het aantal wandeling die op de kaart staan nog een understatement.

Vijf filters

Dankzij het vernuftige filtersysteem is het mogelijk om in een paar klikken een tocht te vinden die aan je verwachtingen en wensen voldoet én om af te dwalen van de bekendste trails. Je kan in totaal vijf verschillende filters instellen die je helpen op zoek te gaan naar de perfecte wandeling: de moeilijkheidsgraad, het aantal kilometers, de duur, de regio en de soorten paden die je wil bewandelen. Bij elke wandeling staat trouwens een korte beschrijving te lezen en kan je de GPX-vorm van de route downloaden. Handiger wordt het niet!

De kaart wordt in de toekomst nog verder aangevuld met nieuwe wandelingen, maar iets zegt ons dat je wel even zoet zal zijn met de routes die je nu al aangeboden worden. Opgelet: sommige natuurgebieden kunnen af en toe afgesloten zijn wegens jacht, natuurbehoud of COVID-19-voorzorgsmaatregelen. Het is dus aangeraden om voordat je vertrekt contact op te nemen met de lokale toeristische dienst om er zeker van te zijn of je er wel degelijk mag wandelen.

Meer wandeltips: