https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Frances Lefebure, Daphne Wellens en Evelien Bosmans zoeken de grenzen op in...

Frances Lefebure, Daphne Wellens en Evelien Bosmans zoeken de grenzen op in ‘F*** you very, very much’

'Bert, de bedenker, zegt altijd dat deze reeks het einde van mijn carrière wordt', lacht Frances.

frances lefebure
© Streamz

Het was zo mooi geweest als ‘F*** you very, very much’ op zaterdag 30 juli uitkwam, de Internationale Dag van de Vriendschap. Alle symboliek ten spijt verschijnt de reeks over de mooie, prettig gestoorde vriendschap tussen drie dertigers een dag later op Streamz. We spraken vriendinnen en hoofdrolspeelsters in de serie Frances Lefebure (32), Daphne Wellens (33) en Evelien Bosmans (31) over de eerste tv-vrucht van hun vriendschap.

‘F*** you very, very much’ volgt het leven van An (Frances Lefebure) en haar befkes Violet (Daphne Wellens) en Flo (Evelien Bosmans). Terwijl An plots haar vriend – gespeeld door Boris van Severen, het huidige lief van Frances – dumpt en zich in een neerwaartse spiraal stort, probeert Violet een kind, een verloving, een affaire en een drankverslaving gaande te houden en klampt Flo zich vast aan haar acteerdroom, ondanks het feit dat ze compleet platzak is. De steun van hun zelfgekozen framily lijkt bij momenten het enige wat de dames rechthoudt.

© Streamz

Bert Scholiers, de man die de reeks verzon, zoekt graag de grenzen op. Een absurde, gedurfde comedyreeks als deze werd – naar ons weten – nooit eerder gemaakt in Vlaanderen, en het is best mogelijk dat de kijker even zal moeten wennen. Zo breekt hoofdpersonage An geregeld door de vierde wand om de kijkers aan te spreken, en gaat ze zelfs – letterlijk – tot bij hen (tot bij de acteurs weliswaar) in de woonkamer om hun mening te vragen. Een gewaagde maar, als je ‘t ons vraagt, geslaagde gok. ‘We vinden Bert allemaal een redelijk geniale man, dus we vertrouwden er wel op dat het goed zou komen’, vertelt Frances daarover. We kunnen je nu al vertellen dat het inderdaad helemaal goed komt, maar je hoeft ons niet zomaar te geloven. Vanaf zondag staat het bewijs op Streamz.

Dag Frances, Evelien en Daphne. Ik las online dat Bert zich op jullie baseerde voor de reeks. Klopt dat? 

Daphne: ‘De reeks is niet echt op ons gebaseerd, maar wel geschreven voor ons.’

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!