Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

BURGER DAY: vergeet de croque hawaï, de burger hawaï is onze nieuwe favoriet

Hoewel we enorm grote fans zijn van een overheerlijke croque hawaÏ, ging ons hart toch een beetje sneller slaan bij het zien van deze Hawaïaanse kippenburger. Ananas! Spek! Gesmolten kaas! Waar is ons strooien rokje?

Dit heb je nodig (voor 6 burgers)

  • 1 kilo kipfilet (halvelings gesneden, zodat ze dunner zijn)
  • 3 el teriyakisaus
  • 3 tl ananassap (de restjes van de ananas uit blik)
  • 2 tl bruine suiker
  • 6 plakjes spek, krokant gebakken (bewaar het vet in de pan)
  • 6 schijfjes ananas
  • 6 plakjes kaas (dit zou de allerbeste kaas zijn om tussen een hamburger te leggen)
  • 6 hamburgerbroodjes (in tweeën gesneden en getoast)
  • 2 el mayonaise
  • 1 el teriyakisaus
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • IJsbergsla

Zo maak je het

  1. Doe de kip in een plastic zak (een diepvrieszak, bijvoorbeeld) en voeg 3 tl teriyakisaus, het ananassap en de bruine suiker toe. Sluit het zakje en laat de kip minstens een uur marineren in de koelkast.
  2. Verwarm een grillpan. Bak de kip langs beide zijden goudbruin in de restjes vet van het gebakken spek.
  3. Gril de schijfjes ananas kort, totdat je de grillplaat in je ananas ziet.
  4. Meng in een kommetje de mayonaise en de overgebleventeriyakisaus. Smeer de saus op het hamburgerbroodje.
  5. Stapelen maar! Begin met het onderste deel van je broodje. Stapel daarop de saus, de kipfilet en een plakje kaas. Schuif dat deel even in de oven, zodat de kaas lichtjes smelt. Haal uit de oven en werk af met sla, uiringen, gebakken spek en gegrilde ananas. Voeg nog een laatste beetje saus en het bovenste deel van je broodje toe. Smakelijk!

    Tip: ben je niet zo’n fan van de saus? Probeer de burger dan eens te combineren met wat guacamole!


Meer lekkere recepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '