Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Libelle Lekker

The pizza life chose me!

VeggieChallenge – Dag 16: pitapizza met kikkererwten en avocadocrème

De redactie

EVA vzw daagt je vanaf 1 maart voor de tweede keer uit om meer plantaardig te eten met de VeggieChallenge. Het is niet alleen goed voor de dieren, maar ook voor je gezondheid en voor het milieu. Én het is gewoon superlekker! Kan je wel wat inspiratie gebruiken om telkens iets heerlijk op je bord te toveren? Wij voorzien je elke dag van een recept zonder vlees en vis. Het recept van vandaag: pitapizza met kikkererwten en avocadocrème.


Dertig dagen lang als flexitariër, vegetariër of veganist leven onmogelijk? Niet met deze recepten! Ze zijn lekker, én simpel klaar te maken. Zo doorsta je de VeggieChallenge met glans.

PS om het toegankelijk te houden hebben we zorgvuldig veggie en vegan recepten geselecteerd die geen vis en vlees bevatten, maar eventueel wel kaas (met dierlijk stremsel) bijvoorbeeld. Wie helemaal vegetarisch wil eten, moet ook letten op instinkers zoals gelatine en dierlijk stremsel, en dus ook bepaalde kazen schrappen van het menu. Wie veganistisch wil eten, moet alle dierlijke producten van het menu schrappen. Meer info hierover vind je hier.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 150 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt en gespoeld)
  • 8 pitabroodjes
  • 2 avocado’s
  • een courgette
  • een handje verse koriander
  • 2 eetlepels limoensap
  • een teentje knoflook
  • 100 g Griekse yoghurt
  • een half koffielepeltje chilipoeder
  • een half koffielepeltje komijn
  • een half koffielepeltje garam masala
  • olijfolie
  • snuf peper
  • snuf zout

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Spoel de cour­gette en snijd ze in plakjes van zo’n 3 mm dik. Leg de plakjes courgette samen met de kikkererwten op een met bakpapier be­klede bakplaat. Bestrooi met komijn en garam masala. Besprenkel het geheel met olijfolie en zet 15 minu­ten in de oven. Schep om en laat nog 15 minuten verder bakken.
  3. Maak de avocadocrè­me. Pel de avocado, verwijder de pit en pureer het vruchtvlees. Voeg 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels water, de helft van de koriander, het limoensap, het chilipoeder en wat peper en zout toe. Roer er de helft van de Griekse yoghurt door.
  4. Pel de knoflook en hak fijn. Breng de rest van de Griekse yoghurt op smaak met peper, zout en de knoflook.
  5. Gril de pitabroodjes in de oven. Besmeer ze met de avocadocrème, courget­te en kikkererwten. Garneer met koriander en serveer met de Griekse yoghurt.
  6. Smullen maar!
Bron: Libelle Lekker


Check hier onze andere VeggieChallenge-recepten.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '