Home Lifestyle Food UITGETEST: 4 healthy recepten uit ‘Méér Gezonde Goesting’, het tweede kookboek van...

UITGETEST: 4 healthy recepten uit ‘Méér Gezonde Goesting’, het tweede kookboek van Steffi Vertriest

'Méér Gezonde Goesting' krijgt een plaats bovenaan op mijn stapeltje kookboeken.

Vandaag is het 1 mei en dat wil zeggen dat het opnieuw tijd is voor onze rubriek ‘boek van de maand’. In maart ging ik aan de slag met het boek ‘Fitness en crossfit food’ en vorige maand koos redactrice Laura voor ‘Glam Nails’ van Elfi De Bruyn. Next up: ‘Méér Gezonde Goesting’ van healthy foodie Steffi Vertriest.

Wat?Méér Gezonde Goesting’ is het tweede kookboek van Steffi Vertriest. Haar eerste boek ‘De Gezonde Goesting’ was meteen een groot succes en daarom besloot deze healthy foodie om opnieuw 60 gezonde en lekkere recepten te bundelen.

Wie? Steffi Vertriest

Voor wie? Het boek is een aanrader voor iedereen die graag gezond en lekker eet. ‘Méér Gezonde Goesting’ bestaat uit 60 recepten die een gezonde levensstijl makkelijk vol te houden maken. Bovendien werd er extra gelet op gerechten die kidsproof zijn en staan er ook een aantal ijstheerecepten in voor wie niet graag water drinkt, maar toch wil wegblijven van frisdrank.

Midden maart mocht ik meteen al van een paar gerechtjes proeven. Njam! en Steffi Vertriest hadden namelijk een healthy high tea georganiseerd waar een aantal recepten uit haar nieuwe boek ‘Méér Gezonde Goesting’ op de menukaart stonden. Zo kregen we een aantal gezonde dessertjes voorgeschoteld, maar mijn ultieme favoriet was de risotto van havermout. En dat wil al veel zeggen, zeker als je weet wat voor een grote zoetekauw (Nutella = life) ik ben.

Healthy high tea

Na het evenement was het natuurlijk tijd om zelf aan de slag te gaan. Zo kregen we elk een eigen exemplaar van het boek mee naar huis en een goodiebag met een aantal gezonde ingrediënten in. Je voetjes onder tafel schuiven is natuurlijk makkelijk, maar zijn de recepten ook haalbaar als je ze zelf moet klaarmaken? Wij deden de test!

Op het menu van vandaag ? #instanjam #meergezondegoesting #njamtv

A post shared by Sandie Stroobants (@sandie_stroobants) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ik had natuurlijk al een aantal gerechtjes kunnen proeven en daarom besloot ik om vier andere recepten uit te proberen, namelijk de mediterraanse schotel, het currystoofpotje, de komkommersalade en een salade met butternutpompoen, quinoa en ijsbergsla.

1 / 4
Mediterraanse schotel
Currystoofpotje
Komkommersalade
Quinoasalade met butternutpompoen en ijsbergsla
Mediterraanse schotel
Mediterraanse schotel

Het eerste recept op mijn planning was de mediterraanse schotel. Ik was al een grote fan van Steffi’s eerste boek ‘De Gezonde Goesting’ en hier heb ik een nieuwe liefde, namelijk kikkererwten ontdekt. Dit was dan ook de voornaamste reden waarom ik besloot dit recept klaar te maken. Verder is het een supergezond receptje, want er zitten veel groenten in en je krijgt zo ook een mooie mix van smaken. Niet onbelangrijk: het is een ovenschotel, dus achteraf heb je ook maar weinig afwas.

Currystoofpotje
Currystoofpotje

Ook mijn keuze voor het tweede recept heeft te maken met haar eerste boek. Hier staat een currystoofpotje (mét kikkererwten) in en is een van mijn favoriete recepten uit ‘De Gezonde Goesting’. Ik was dan ook benieuwd of dit recept net zo lekker was. Opnieuw heb je een heleboel groentjes nodig en de rode linzen zorgen voor een leuke afwisseling. Het gerecht is een aanrader voor wie graag een beetje pikant eet!

Komkommersalade
Komkommersalade

Ik ben altijd op zoek naar gezonde gerechten die ik als lunch kan meenemen naar het werk. Deze komkommersalade leek me dan ook ideaal om eens uit te proberen. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig en bovendien heb je niet veel voorbereiding. Gewoon alles in fijne stukjes snijden, de dressing maken en klaar! De verschillende ingrediënten passen erg goed bij elkaar en de salade smaakt echt heel fris. Echt een zomers gerechtje!

Quinoasalade met butternutpompoen en ijsbergsla
Quinoasalade met butternutpompoen en ijsbergsla

Als laatste koos ik opnieuw voor een lunchgerechtje. Ook dit recept is absoluut niet moeilijk om te bereiden. De butternutpompoen moet je gewoon in stukjes snijden en vervolgens in de oven schuiven. Terwijl je wacht, kan je de quinoa koken en de ijsbergsla in fijne stukjes snijden. Als finishing touch moet je enkel nog wat zachte geitenkaas toevoegen, een perfecte aanvulling bij de andere ingrediënten.

Conclusie

Ik ben fan. Ik vond Steffi’s eerste boek ‘De Gezonde Goesting’ al een topper en ook haar tweede boek krijgt een plaats bovenaan mijn stapeltje kookboeken. ‘Méér Gezonde Goesting’ is echt een aanrader voor wie graag gezond wil eten, maar geen uren in de keuken wil staan. De recepten zijn allemaal relatief snel klaar en je hebt ook geen hele waslijst aan ingrediënten nodig.

‘Méér Gezonde Goesting’ is echt een aanrader voor wie graag gezond wil eten, maar geen uren in de keuken wil staan.

Ik heb vooral lunch- en avondrecepten geprobeerd, maar het boek is echt een totaalpakket. Zo staan er verschillende ontbijtgerechtjes in, maar je kan ook inspiratie opdoen als je op zoek bent naar enkele feestelijke hapjes en verder staan er ook enkele ijstheerecepten in. Een gezond alternatief voor wie niet graag water drinkt en ideaal nu de zomer voor de deur staat.

‘Méér Gezonde Goesting’ wordt uitgegeven door NJAM NV en is te koop voor € 24,99.

Ben je na het lezen van dit artikel helemaal overtuigd? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want wij mogen tien exemplaren van ‘Méér Gezonde Goesting’ weggegeven. Klik hier om deel te nemen aan de wedstrijd.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.