Home Lifestyle Food Tony’s Chocolonely Chocolate Bar opent binnenkort zijn deuren in Amsterdam

Tony’s Chocolonely Chocolate Bar opent binnenkort zijn deuren in Amsterdam

Tony's Chocolonely Chocolate Bar
© Tony's Chocolonely

Het walhalla voor chocolate lovers opent op 1 juli zijn deuren bij onze noorderburen. Vanaf het begin van de zomervakantie kan je in Amsterdam namelijk de lekkers chococreaties proeven in de Tony’s Chocolonely Chocolate Bar.

Amsterdam werpt zich de laatste tijd nóg meer op als the place to be voor foodies. We vertelden jullie onlangs dat je er terechtkan in De Kaasbar om zo’n twintig verschillende Nederlandse kazen te proeven die je zo van de lopende band kan pikken. En nu is er alweer een reden om een bezoekje te brengen aan onze noorderburen. Dit keer worden de zoetekauwen op hun wenken bediend, want het bekende chocolademerk Tony’s Chocolonely opent er zijn eerste bar: Tony’s Chocolonely Chocolate Bar.

Zoet én hartig

Het interieur is even kleurrijk als de vrolijke verpakkingen van de lekkere chocoladerepen. Je kan er proeven van de gekste chococreaties zoals s’mores, stromende chocotaps, zoete chocoladeburgers, crazy shakes, Tonyccino’s, bubbelwafels en cake die je volledig zelf mag versieren. Alles uiteraard gemaakt van de bekende Tony’s Chocolonely-chocolade. Yum! Ben je niet zo’n zoetebek? Geen probleem, want je kan er ook terecht voor hartige gerechten zoals vegaburgers, wraps en zelfs een kom verse tomatensoep. Naast smullen van al dat lekkers, worden er in de Chocolate Bar ook tal van toffe activiteiten georganiseerd rond kunst, muziek enzovoort.

Chocolade met een missie

Tony’s Chocolonely wil met deze nieuwe hotspot ook hun missie verder verspreiden, en dat is: een markt met alleen maar 100% slaafvrije chocolade. Het chocoladebedrijf werd ook opgericht om dit sociaal probleem op te lossen. Het koopt daarom zijn cacaobonen rechtstreeks in bij de partnercoöperaties in Ghana en de Ivoorkust, en ze werken intensief met hen samen. ‘Het is niet alleen een plek waar we mensen onderdompelen in onze chocolade, maar ook en plek waar we mensen bewust willen maken van de ongelijk verdeelde chocolade-industrie met als gevolg moderne slavernij en kinderarbeid op de cacaoplantages in West-Afrika’, aldus Marieke van Elk van Tony’s. Die ongelijkheid willen ze ook echt voelbaar maken voor de bezoekers. ‘Zo staan er ongelijke tafels, een té hoge bar en ook in de kledij van het personeel zal je deze boodschap terugvinden’, aldus Marieke.

Het paradijs voor chocolate lovers.

Bestellen aan de toog.

Wij zijn fan van het kleurrijke interieur.

Hoe heerlijk ziet deze chocoladetaart eruit?!

En ook als we dit zien, loopt het water ons in de mond…

Je kan er niet enkel zoete snacks eten, maar ook wraps of burgers.

[td_smart_list_end]

Je vindt de Tony’s Chocolonely Chocolate Bar vanaf 1 juli terug in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Deze locatie werd niet toevallig gekozen. ‘We openen middenin het centrum van Amsterdam op een plek waar 400 jaar geleden al cacao verhandeld werd’, aldus Marieke.

Lees ook: