https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Food HOTSPOT: in deze Kaasbars kan je kaas letterlijk aan de lopende band...

HOTSPOT: in deze Kaasbars kan je kaas letterlijk aan de lopende band eten

Je vindt er een in Amsterdam en binnenkort ook in Utrecht.

kaasbar
© Instagram @kaasbaramsterdam & lindsay moe via unsplash

We hebben geweldig nieuws voor alle kaaskoppen! In Nederland kan je namelijk in twee gloednieuwe Kaasbars je je favoriete food gewoon van de lopende band plukken. In Amsterdam kon je er al in februari terecht en in Utrecht gaan de deuren van het restaurant eind augustus open.

Een restaurant dat volledig in het teken staat van kaas, dat lijkt ons al hemel op aarde. Maar de Kaasbar in Amsterdam en Utrecht doet er nog een schepje bovenop. Daar kan je namelijk plaatsnemen aan de bar terwijl er pal voor je neus zo’n 20 verschillende soorten kaas passeren op een lopende band. Het concept ken je misschien wel al van in sushirestaurants, maar hier werden de rijstrolletjes dus vervangen door kaasjes. Yum!

Kaashemel

In Londen bestond dit al met ‘Pick & Cheese’ by The Cheese Bar, maar nu moet je dus niet meer de Eurostar nemen om in zo’n setting plaats te nemen. In Amsterdam opende de Kaasbar al half februari zijn deuren, maar niet veel later sloeg de coronarisis genadeloos toe in de hele wereld waardoor het heugelijke nieuws van deze nieuwe hotspot wat op de achtergrond verdween. De kaashemel is nu opnieuw helemaal klaar om alle cheese lovers met open armen – en natuurlijk de nodige afstand – te ontvangen.  Waar vind je dit pand? In de Ferdinand Bolstraat 10. Meer info en reserveren kan via hun website.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bijpassende wijnen of bieren

Wat is er beter dan een Kaasbar? Twee Kaasbars natuurlijk! In Utrecht opent eind augustus een tweede kaaswalhalla. Ook hier komen alle kazen opnieuw rechtstreeks van Nederlandse boeren. ‘Er zullen twintig heel goede Nederlandse kazen op de kaart komen, die stuk voor stuk in kleine porties voorbijkomen met een ‘pairing’ zoals balsamicostroop met crackers, olijven of amandelen’, vertelt eigenaar Omar Waseq in het Algemeen Dagblad. ‘Ook worden bijpassende wijnen of bieren geselecteerd. Zo kies je eigenlijk steeds een klein gerecht.’ Hier komen twee lopende banden: eentje op de begane grond en een in de kelder. The place to be? Lijnmarkt 12. Wil je meer weten, hou dan zeker hun Facebookpagina in de gaten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wij weten alleszins waar we tijdens ons volgende daguitstapje of weekendje weg naartoe gaan. Say cheese!  ?

Lees ook: