20 April 2017
Bijgewerkt: 20 September 2021
Niets zo lekker als een warme cinnamon roll met een sappig laagje frosting. Alleen bevat zo'n verrukkelijk kaneelrolletje helaas gigantisch veel suiker én calorieën. Maar no worries, wij vonden een recept waarbij je je cinnamon roll in no time in een mok in de microgolf maakt, zonder toegevoegde suikers. Graag gedaan!
Ingrediënten voor 1 cinnamon roll in een mok:
Voor het beslag:
- 3 eetlepels amandelmeel
- 1 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- snufje nootmuskaat, eventueel
- 1 eetlepel + 1 theelepel kokosolie
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 1,5 eetlepel ongezoete amandel- of kokosmelk
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 groot ei, opgeklopt
Voor de frosting:
- 1 eetlepel kokosboter
- 1 theelepel ahornsiroop
- 1 theelepel warm water
- 1/4 theelepel vanille-extract
- snufje zout
Zo gemaakt:
- Meng amandelmeel, kaneel, bakpoeder, zout en nootmuskaat in een grote (microgolf-safe) mok. In een aparte kom meng je de kokosolie, ahornsiroop en melk. Plaats zo'n 10 seconden in de microgolf zodat de olie samensmelt met de ahornsiroop en melk. Doe het bij het mengsel in de mok, meng goed. Klop het ei los met het vanille-extract en meng vervolgens onder het mengsel in de mok. Zet zo'n 1 à 2 minuten (afhankelijk van je microgolf) in de microgolf op hoog.
- Meng alle ingrediënten voor de frosting in een klein kommetje. Plaats ongeveer 10 seconden in de oven zodat de kokosboter kan samensmelten met de andere ingrediënten. Meng met een vork tot een smooth geheel.
- Wanneer je cinnamon roll klaar is, haal je hem uit de microgolf en doe je de frosting over het geheel. Smakelijk!
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier