Home Lifestyle Food RECEPT: gezonde havermoutkoekjes die je perfect als ontbijt kan eten

RECEPT: gezonde havermoutkoekjes die je perfect als ontbijt kan eten

Zonder suiker of boter.

Havermoutkoekjes als ontbijt
© Taylor Kiser via Unsplash
‘s Ochtends geen zin in een boterham met choco of een potje yoghurt? Probeer dan eens deze healthy havermoutkoekjes. Zonder geraffineerde suikers, zonder boter, maar boordevol smaak.

Ingrediënten (voor 20 havermoutkoekjes)

  • 125 g kokosolie
  • een (grote) handvol rozijnen
  • 2 eitjes
  • 2 eetlepels honing
  • 250 g havervlokken
  • eventueel: vanille-aroma

Zo maak je de koekjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verhit de kokosolie in een pannetje. Voeg de havervlokken en de rozijnen toe en meng goed.
  3. Haal het pannetje van het vuur, voeg 2 eetlepels honing en 2 eieren toe. Meng goed.
  4. Voeg eventueel enkele druppeltjes vanille-aroma toe voor meer smaak.
  5. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en maak hoopjes van het beslag.
  6. Bak 15 minuten op 180 graden.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.