Home Lifestyle Food RECEPT: deze homemade granola is ons favoriete ontbijt

RECEPT: deze homemade granola is ons favoriete ontbijt

Breakfast is served!

Granola? Yes, please! En hij is eens zo lekker als je hem gewoon helemaal zelf mag samenstellen. Dit is de favoriete granolamix van redactrice Robine.

Het leuke aan granola is dat je kan experimenteren met de ingrediënten. Geen zaden- en pittenmix in huis? Dan ga je gewoon voor extra noten en je lievelingspitten. Combineer naar believen en geniet! Deze combo telt zo'n 500 kcal voor 100 gram.

5 min. voorbereiding + 15 min. in de oven

Welke ingrediënten hebben we nodig voor ± 900 g granola?

  • 450 g havermoutvlokken
  • 120 g gemengde zaden en pitten
  • 50 g zonnebloempitten
  • 100 g pecannoten
  • 80 g kokosolie
  • 100 g agavesiroop met stevia (van Pure Via)
  • koffielepel kaneel
  • halve koffielepel koek- en speculaaskruiden
  • halve koffielepel zout
  • koffielepel vanille
  • 70 g gedroogde bessen
  • eventueel 1 anijsster
  • eventueel een snufje nootmuskaat

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Meng de havermoutvlokken, zaden, pitten en pecannoten onder elkaar.

3. Zet een steelpannetje op een laag vuurtje en doe er de kokosolie, agavesiroop en alle kruiden in. Haal na een minuutje of drie van het vuur.

4. Giet de gearomatiseerde siroop over de droge ingrediënten en meng tot je een natte massa bekomt.

5. Verdeel de granola over een bakplaat met bakpapier en zet voor 10 minuten in de oven.

6. Haal de granola uit de oven en meng met een spatel.

7. Zet de granola nog voor 5 minuutjes in de oven.

8. Laat de granola afkoelen en meng er de gedroogde bessen (of rozijntjes) onder als je dat lekker vindt.

9. Smakelijk!

 

A post shared by Robine van Tilburg (@robinevt) on

Meer recepten:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.