Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

Voelt net zoals zomer...

Met deze recepten geniet jij van een lekkere én gezonde barbecue

Lekker weertje vandaag, dus is de kans groot dat op heel wat plaatsen de barbecues tevoorschijn worden gehaald. Ribbetjes, worsten en hamburgers à volonté! Maar wat als je probeert om wat gezonder te eten? Geen probleem, wij zochten – én vonden – een paar heerlijke én gezonde gerechtjes die jij dit weekend op je barbecue kan klaarmaken.

Groentesaté’s

 

groentensaté

 

Ingrediënten:

 

1 bakje kerstomaatjes

1 bakje champignons

Een bosje rozemarijn

1 aubergine, in blokjes

2 eetlepel olijfolie

Satéstokjes

Peper en zout

 

Zo maak je het:

 

  • Kook de aubergines 2 minuten
  • Laat ze afkoelen op een theedoek of keukenpapier
  • Doorboor de groenten een voor een met een satéstokje
  • Rijg de blokjes aubergine, de tomaatjes en de champignons aan de takjes rozemarijn
  • Bestrijk de saté's met olie en breng ze op smaak met zout en peper
  • Gril ze zo'n 5 tot 8 minuten, de groenten moeten een beetje zacht zijn

 

 

Gevulde champignons

 

champignon

 

Ingrediënten:

 

250 gram grote champignons

150 gram geraspte jonge kaas

5 eetlepels groene pesto

peper

 

Zo maak je het:

  • Borstel de champignons schoon en snij de steeltjes eruit zodat je een holte krijgt
  • Meng in een kom de kaas met de pesto en vul de champignons ermee
  • Leg op de barbecue tot de kaas is gesmolten en de champignons mooi gegrild zijn
  • Strooi wat grofgemalen peper over de gevulde champignons

 

 

Zalmsaté’s met courgette

 

zalm en courgette

 

Ingrediënten: 

 

400 g verse zalm

1 courgette

12 sneetjes ontbijtspek 

1 citroen

4 g rozemarijn 

olijfolie

 

Zo maak je het: 

 

  • Snij de courgette in blokjes en strooi er zout over. Laat ze daarna een half uurtje uitlekken.
  • Snij de zalm in blokjes. Doe in een kom het sap van een citroen en een paar lepels olijfolie. Meng de zalm onder het mengsel en laat 20 minuten in een kom rusten. 
  • Maak de courgette droog en grill ze even in de pan met wat olijfolie
  • Rol een half sneetje gerookte spek rond elk stukje zalm. Prik afwisselend een stukje zalm en een stukje courgette op satéprikkers. Meng tenslotte nog wat olijfolie met rozemarijn en besprenkel de brochettes er mee. Leg de saté's op de barbecue en laat ze grillen.

 

Kip met honing

 

kip

 

 

Ingrediënten:

4 kipfilets

1 rood chilipepertje

1 teen knoflook

500 ml kippenbouillon (van 1 blokje)

150 g barbecuesaus + wat extra

75 g honing

olijfolie

peper en zout

                         

Zo maak je het:

  • Leg de kipfilets in een pot water met de bouillon in. Zet het vuur op en laat tien minuten opstaan. Zorg ervoor dat het water nét niet kookt. 
  • Snipper het chilipepertje en de knoflook. Meng ze met de barbecuesaus, de honing, peper en zout.
  • Bestrijk de kipfilets met het honingmengsel en bak op de barbecue. Je kan deze kip zowel koud als warm eten. 

 

Smakelijk! 

 

Lees ook:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '