Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
vegetarische barbecue
© Pexels

Wij gooien vanavond groentesatés op de grill!

BBQ zonder vlees: 11 veggie recepten om de komende dagen van te smullen

Barbecueën hoeft niet gelijk te staan aan schotels vol worst, entrecote en lichtjes aangebrande kippenboutjes. Met deze heerlijke veggie receptjes betover je zelfs elke meatlover. Proef maar!

Ben je die veggieburgers ook helemaal beu? Probeer dan één van deze originele gerechtjes voor op de BBQ. Veggie én verrassend lekker, wedden dat de rest jaloers is?

Gepofte aardappel met avocadovulling

Is er iéts beter dan aardappelen in de schil op de BBQ? Zeker wel, aardappel in de schil op de BBQ mét avocadovulling en smeuïge cheddarkaas! Heerlijk als bijgerechtje en door de tomaten en avocado toch lekker fris.

Champignonsatés met kruidenboter

Champignons zijn een vaste waarde in de vegetarische keuken. Gebruik zeker verse kruiden om je eigen kruidenboter te maken, dat maakt je satés een stuk lekkerder.

Groentetajine in papillot

Gegrilde groentjes op de BBQ zijn een echte must. Maak ze eens à la papillon. Vooral de verse munt en het kurkumapoeder geven je groenten een extra kick.

Rodebietburger

Toch graag een hamburger op de BBQ? Probeer deze rodebietburger met quinoa dan eens. Je maakt ze gemakkelijk zelf, maar moet ze wel een nachtje in de koelkast laten rusten! Héérlijk met guacamole erbij.

BBQ-pizza met prei en salie

Niet alleen groenten zijn heerlijk op de BBQ, maar ook pizza kan smaken. Of je je deeg nu volledig zelf maakt of een voorgemaakte pizzabodem gebruikt, kies je natuurlijk helemaal zelf!

Halloumisaté met verse pesto

Je pesto zelf maken loont écht, zeker bij deze heerlijke halloumisaté. Let alleen op dat je er niet teveel zout in doet, want halloumi is van nature al erg zout!

Gevulde champignons op Provençaalse wijze

Bij dit gerecht kan je perfect kiezen voor hele grote of net kleinere champignons, afhankelijk of je het als hoofdgerecht of eerder als bijgerechtje wil eten.

Gegrilde halloumi met een krokant korstje

Voor veel veggies is halloumi een vaste waarde als vleesvervanger. Deze versie met een krokantje geeft toch net een iets andere smaak door de structuur van de korst. Uit wat je de korst maakt kan je natuurlijk helemaal zelf personaliseren.

Camembertdip

Hét ideale voorgerechtje voor bij de apéro als je het ons vraagt? Camembert op de BBQ! Zorg zeker dat je schaaltje sterk genoeg is zodat de kaas er niet uitloopt.

Halloumiburger met courgette

En natuurlijk kan een halloumiburger ook niet ontbreken bij een veggie BBQ. Gril hem samen met enkele groenten naar keuze op de barbecue en leg ook even kort je broodje erop voor dat extra crunchy-effect!

Aubergine met bloemkoolcouscous

Aubergine, nog zo’n groente die héérlijk is op de BBQ. En bloemkoolcouscous klinkt misschien niet heel sexy, maar geloof ons: het is een match made in heaven!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '