Home Lifestyle Food Laat alles vallen en maak deze croissant met spek en kaas

Laat alles vallen en maak deze croissant met spek en kaas

Best. Breakfast. Ever.

Ingrediënten (4 personen)

  • 100 g champignons
  • 1 sjalot
  • koolzaadolie
  • 1 el gehakte bladpeterselie
  • peper
  • zout
  • 8 sneetjes spek
  • 4 plakjes kaas
  • 4 croissants

Zo gemaakt

  1. Borstel de champignons schoon en snij in dunne plakjes. Pel de sjalot en snij fijn.
  2. Bak de sjalot glazig in koolzaadolie en voeg de champignons toe. Bak goudbruin. Breng op smaak met peterselie, peper en zout.
  3. Bak het spek knapperig in een tweede pan. Leg er telkens een plakje kaas op. Wacht tot de kaas gesmolten is.
  4. Snij de croissants in tweeën. Beleg met het spek, de kaas en de champignons. Vouw de croissants dicht en serveer meteen.