Home Lifestyle Food YUM: 9 verfrissende en originele iced coffee-recepten

YUM: 9 verfrissende en originele iced coffee-recepten

Santé!

Iced coffee recepten
© Pexels
Yes, het seizoen van de iced coffee is weer aangebroken. En opdat je niet elke dag van hetzelfde smaakje hoeft te sippen, zijn hier 9 originele recepten om je favoriete drankje een extra touch te geven. Santé!

Haal de barista in jou naar boven en maak tijdens de zomer eens een lekkere iced coffee in plaats van een milkshake of smoothie. De gouden tip voor een perfecte iced coffee? Maak zelf ijsblokjes van koffie. Zo vermijd je dat je iced coffee straks te waterig wordt en zijn lekkere koffiesmaak verliest.

1 / 9
Iced coffee met verse munt
Iced matcha latte
Iced caramel mocha latte
Iced coconut macchiato
Iced coffee met extra veel chocolade
Frappuccino met cookies
Iced latte met honing en kaneel
Iced coffee met geroosterde kokosnoot en rum
IJskoffie met slagroom en marshmallows
Iced coffee met verse munt
Iced coffee met verse munt

Ingrediënten: koffie • ijsblokjes • 2,5 el muntsiroop • 3 el koude melk • verse takjes munt

Doe de ijsblokjes in een glas en giet er de siroop over. Voeg de koffie toe en roer er dan de melk door. Werk af met wat verse muntblaadjes en you’re good to go!

Iced matcha latte
Iced matcha latte

Ingrediënten: 350 ml melk naar keuze • ijsblokjes • 2 tl matchapoeder • 2 tl vanillesiroop of honing

Doe de melk met het matchapoeder en de vanillesiroop of honing in een mixer. Laat zo’n 30 seconden mixen. Doe de latte in een met ijs gevuld glas en smullen maar!

Iced caramel mocha latte
Iced caramel mocha latte

Ingrediënten: koffie • ijsblokjes • 60 ml melk naar keuze • 2 el cacaopoeder • 1 el karamelsiroop

Zet een kopje koffie en voeg cacaopoeder toe. Vul aan met karamelsiroop en meng goed. Doe het mengsel in een met ijs gevuld glas en voeg de melk toe. Werk eventueel af met wat slagroom.

Iced coconut macchiato
Iced coconut macchiato

Ingrediënten: capsule Barista Creations Coconut Flavour Over Ice van Nespresso • ijsblokjes • 10 ml saffraansiroop • 100 ml koude melk • limoenschil • snuifje gedroogde kokosnoot

Giet de koude melk in een shaker, sluit de shaker goed en schud krachtig. Doe 3 ijsblokjes, 10 ml saffraansiroop en de limoenschil in het glas. Giet het koude melkschuim in het glas. Maak een Barista Creations Coconut Flavour Over Ice-espresso (40 ml) en giet hem in het glas. Werk af met een snuifje gedroogde kokosnoot. Enjoy!

Iced coffee met extra veel chocolade
Iced coffee met extra veel chocolade

Ingrediënten: koffie • ijsblokjes • 60 ml melk naar keuze • 2 el cacaopoeder • 2 el chocoladesiroop

Zet een kopje koffie en voeg cacaopoeder toe. Doe in een met ijs gevuld glas en voeg de melk toe. Werk af met de chocoladesiroop. Laat je gerust gaan!

Frappuccino met cookies
Frappuccino met cookies

Ingrediënten: 250 ml koffie • ijsblokjes • 125 ml melk naar keuze • 4 el chocoladesiroop • 65 g chocoladedruppels • 8 koekjes, in stukjes gebroken • slagroom

Zet een kopje koffie en mix het vervolgens met de koekjes (bewaar er een paar voor de afwerking), chocoladedruppels, melk, chocoladesiroop in een blender. Voeg ijs toe en mix nog een keer. Giet je frappuccino in een glas en werk af met slagroom, wat van de overgebleven koekjeskruimels en eventueel nog wat chocoladesiroop.

Iced latte met honing en kaneel
Iced latte met honing en kaneel

Ingrediënten voor de siroop: 180 ml water • 180 ml honing • 3 kaneelstokjes 1,5 tl vanille-extract

Ingrediënten voor de latte: koffie • ijsblokjes • melk naar keuze • kaneelpoeder

Doe het water, de honing en de kaneelstokjes in een klein pannetje en breng, onder constant roeren, zachtjes aan de kook. Zet het vuur minder en laat nog zo’n vijf minuutjes pruttelen. Haal van het vuur en voeg het vanille-extract toe. Laat de siroop volledig afkoelen en verwijder de kaneelstokjes.

Vul een glas met ijsblokjes. Voeg de koffie en de gewenste hoeveelheid melk en honing-kaneelsiroop toe. Roer door en werk af met kaneelpoeder.

Iced coffee met geroosterde kokosnoot en rum
Iced coffee met geroosterde kokosnoot en rum

Ingrediënten: 125 ml koffie • 1 el kokossuiker  • 1 shot rum • 60 ml kokosmelk naar keuze • 2 el geroosterde kokosvlokken • ijsblokjes

Laat de kokossuiker oplossen in de warme koffie. Zet opzij om af te koelen. Vul een groot glas met ijsblokjes en voeg de rum toe. Voeg ook de koffie toe en vervolgens de kokosmelk. Werk eventueel af met slagroom en geroosterde kokosvlokken.

IJskoffie met slagroom en marshmallows
IJskoffie met slagroom en marshmallows

Ingrediënten: 125 ml koffie • 125 ml chocolademelk • slagroom • poedersuiker • marshmallows • koekjeskruimels • ijsblokjes

Voeg de poedersuiker bij de slagroom en klop tot je stijve pieken krijgt. Meng hier zachtjes de marshmallows onder. Vul een glas met ijsblokjes, voeg de koffie en chocolademelk toe en werk af met de slagroom, eventueel overgebleven marshmallows en koekjeskruimels.

Lees ook: