24 April 2016
Bijgewerkt: 20 September 2021
24 april is Pig in a Blanket Day ofwel worstenbroodjesdag. Op deze heuglijke dag delen wij natuurlijk ons favoriete recept voor deze yummie snack.
Een worstenbroodje is het perfecte aperitiefhapje, maar je kan het ook als lunch eten met een slaatje erbij.
Ingrediënten (voor 12 porties)
- 400 g bladerdeeg (vers of diepvries)
- 500 g gehakt
- 1 eidooier
- bloem
- ½ kl chilivlokken
- peper
- zout
Zo maak je de worstenbroodjes
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng het gehakt met de chilivlokken. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Snij het bladerdeeg in plakjes van 5 x 10 cm. Schep op één helft van elk plakje wat gehakt. Sla er de andere helft over en druk de rand wat aan met een vork.
- Bestrijk de worstenbroodjes met eidooier en kruid ze eventueel nog met wat peper. Zet 25 à 30 minuten in de oven. Serveer de worstenbroodjes lauw.
Bron: Libelle-lekker
Nog meer receptjes?
RECEPT: gezonde wafeltjes voor het ontbijt
RECEPT: gezonde havermoutkoekjes voor het ontbijt
RECEPT: chocomoussetaart met Oreo
RECEPT: light pizza met filodeeg
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier