Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Libelle Lekker

Happy worstenbroodjesdag!

Happy worstenbroodjesdag! Probeer dit easy receptje meteen uit.

24 april is Pig in a Blanket Day ofwel worstenbroodjesdag. Op deze heuglijke dag delen wij natuurlijk ons favoriete recept voor deze yummie snack.

Een worstenbroodje is het perfecte aperitiefhapje, maar je kan het ook als lunch eten met een slaatje erbij.

 

Ingrediënten (voor 12 porties)

  • 400 g bladerdeeg (vers of diepvries)
  • 500 g gehakt
  • 1 eidooier
  • bloem
  • ½ kl chilivlokken
  • peper
  • zout

 

Zo maak je de worstenbroodjes

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng het gehakt met de chilivlokken. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  3. Snij het bladerdeeg in plakjes van 5 x 10 cm. Schep op één helft van elk plakje wat gehakt. Sla er de andere helft over en druk de rand wat aan met een vork.
  4. Bestrijk de worstenbroodjes met eidooier en kruid ze eventueel nog met wat peper. Zet 25 à 30 minuten in de oven. Serveer de worstenbroodjes lauw.
 
Bron: Libelle-lekker

 

 

Nog meer receptjes?

RECEPT: gezonde wafeltjes voor het ontbijt

RECEPT: gezonde havermoutkoekjes voor het ontbijt

RECEPT: Nutella-fruitflensjes

RECEPT: chocomoussetaart met Oreo

RECEPT: light pizza met filodeeg

RECEPT: cava cocktail en hapje

RECEPT: Nutella-cheesecake

RECEPT: skinny carbonara

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '