Home Lifestyle Food Geen fan van groenten? Dankzij deze tips krijg je ze toch binnen

Geen fan van groenten? Dankzij deze tips krijg je ze toch binnen

Die grote kwak mayonaise heb je écht niet nodig!

groenten
© Jason Briscoe via Unsplash
‘Mmm … groentjes!’ Wat je mama je ook probeerde wijs te maken toen je klein was, je vindt groenten vies. De enige manier voor jou om ze naar binnen te krijgen, is met een gigantische kwak mayonaise. Jammer, want groenten zijn niet alleen supergezond, ze kunnen ook écht lekker zijn. Geloof je ons niet? Probeer dan zeker onderstaande tips uit.

Groentenoedels

Moest de hele hype rond groentenoedels als pastavervanger je volledig ontgaan zijn: het is de moeite waard om ze eens uit te testen. Wij zijn vooral fan van courgetti (slierten van courgette) en wortelnoedels.

Groenten tussen je broodje

Neem je elke dag je brooddoos mee naar het werk? Of koop je onder de middag al eens een broodje? Zorg er dan voor dat er steeds iets van groenten bij je beleg zit. Sla, geraspte wortels, een schijfje tomaat of avocado … De opties zijn eindeloos! Het zal je boterham frisser maken én je hebt meteen weer wat groenten binnen.

Tip: indien je ’s ochtends je boterhammen smeert, neem dan een apart potje Tupperware mee waar de groenten inzitten en steek ze pas tussen je boterham rond lunchtijd. Zo blijft je broodje lekker krokant.

Groene smoothie

Met een smoothie proef je de groenten niet eens. Spinazie en boerenkool, maar ook selder is heerlijk in een sapje. Geloof je ons niet? Probeer dan dit recept eens uit.

Groentesoep

Eet je liever iets hartigs, dan is er altijd soep. De meeste groenten hebben op zich al veel smaak, dus je hoeft zelfs geen kruiden toe te voegen. Vind je groentesoep toch maar wat saai? Voeg dan noedels, rijst, vleesballetjes of kippenblokjes toe voor een stevige maaltijd.

Pastasaus boordevol groenten

Wie is er nu geen fan van spaghetti? Dé manier om je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen te krijgen, is door er extra veel aan je pastasaus toe te voegen. Wortels, courgette, champignons, you name it. Fijn mixen met een mixer is optioneel.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.