Home Lifestyle Food BEWEZEN: na zoveel dagen geeft koffie je geen energieboost meer

BEWEZEN: na zoveel dagen geeft koffie je geen energieboost meer

We geloven er niets van!

Giphy
We houden allemaal stevig vast aan ons energieboostend kopje koffie in de ochtend. Maar is dat wel terecht? Geeft cafeïne je elke dag dat ene sprankeltje energie meer dat ervoor zorgt dat je de hele dag lang stralend rondhuppelt?

Helaas, pindakaas. Wetenschappelijk onderzoek wees uit dat dat niet het geval is. Het Walter Reed Army Institute of Research onderzocht hoeveel dagen op een rij cafeïne je een energieboost kan blijven geven. En wat bleek? De eerste twee dagen kan koffie je inderdaad meer energie geven, maar op dag drie is een koffietje drinken wel lekker, maar heeft het volledig geen effect meer op je energiepeil.

Een groep van 48 respondenten – niet verbijsterend representatief, we know – mocht vijf dagen lang slechts vijf uur per nacht slapen. De ene groep kreeg dagelijks 400 mg cafeïne toegediend terwijl de andere groep een placebo kreeg. Nadien bleek dat de testgroep die dagelijks cafeïne toegediend kreeg, de eerste twee dagen wel degelijk alerter was dan de andere groep. Maar vanaf dag drie waren ze gewoon even afwezig als de placebogroep.

Wij houden van koffie en vrezen dat zelfs dit onderzoek daar niets aan zal kunnen veranderen. Oeps!

Meer koffienieuws: