Home Lifestyle Film FILMTIP: ‘Cleo’, de Belgische dramafilm die internationaal in de prijzen viel

FILMTIP: ‘Cleo’, de Belgische dramafilm die internationaal in de prijzen viel

Het langspeeldebuut van Eva Cools over een 17-jarig meisje dat haar ouders verloor, speelt vanaf vandaag in de cinema.

Cleo
© Lumière

‘Cleo’, de nieuwste Belgische dramafilm die vanaf vandaag in de cinema speelt, bulkt van het jong, vrouwelijk talent. Zowel de 35-jarige regisseur Eva Cools als de 22-jarige hoofdrolspeelster Anna Franziska Jäger vielen op het filmfestival van Rome in de prijzen voor hun werk. Moeten we nog meer zeggen voor je ‘Cleo’ aan je kijklijstje toevoegt?

Cleo (Anna Fraziska Jäger) is een 17-jarig meisje dat beide ouders verliest in een verkeersongeval dat ze zelf overleeft. Ze trekt samen met haar broertje in bij haar grootmoeder, die haar een warm nest probeert te bieden. De rebelse tiener zoekt de warmte echter elders: in de armen van de 12 jaar oudere Leos (Roy Aernouts), én in de muziek.

Gelauwerd en geprezen

‘Cleo’ ging vorige maand al in wereldpremière op Film Fest Gent, waar de film op veel enthousiasme werd onthaald. Enkele dagen later mocht regisseur Eva Cools op het filmfestival van Rome de prijs voor het beste langspeeldebuut in ontvangst nemen. Eerder had Cools enkel kortfilms en videoclips gemaakt. Drie jaar geleden won de regisseur ook al de Visser-Neerlandiaprijs voor het scenario van de film.

Ook op het filmfestival in Rome ging de ontdekkingsprijs, de Do Rising Star Award, naar hoofdrolspeelster Anna Franziska Jäger. Jäger, die de dochter is van de bekende choreografe Anne Teresa De Keersmaeker, werd als 13-jarige al geprezen voor haar hoofdrol in de film ‘My Queen Karo’, met onder meer Matthias Schoenaerts. Tien jaar later heeft ze nu dus haar volgende hoofdrol te pakken.

Martha Canga Antonio, de actrice/zangeres die bekend werd door haar hoofdrol in ‘Black’, is ook in ‘Cleo’ te zien. Het bekendste gezicht in de film is dat van Natali Broods, de vrouw met de indringende blik. Koen De Sutter, die momenteel te zien is in ‘De Twaalf’, speelt de pianoleraar van Cleo.

Je ziet ‘Cleo’ vanaf vandaag in de cinema. Geen fan van drama, wel van kerst? Ook ‘Last Christmas’ is vanaf vandaag in de zalen.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.