Home Lifestyle Film DOCUTIP: ‘Songwriter’ toont je hoe Ed Sheeran zijn talloze nummer 1-hits schrijft

DOCUTIP: ‘Songwriter’ toont je hoe Ed Sheeran zijn talloze nummer 1-hits schrijft

Van de aanstekelijke ‘Shape of You’ tot ‘Perfect’!

Dat Ed Sheeran als de beste nummers kan schrijven waarmee we de rest van de dag in ons hoofd zitten, is niets nieuws. Hoe hij die nummer 1-hits nu juist schrijft, wel! In de documentaire ‘Songwriter’ krijgen we dan ook een unieke blik in het leven van de Britse zangen en maak je van op de eerste rij mee hoe het muzikale genie een album maakt.

Dat Ed Sheeran (27) een ware kunstenaar is, hoeven we je niet meer te vertellen. De man weet met het grootste gemak stadiums te vullen en duizenden fans uit volle borst te laten meezingen met zijn aanstekelijke nummers. Maar ondanks dat succes is de Britse zanger vooral een eenvoudige, verlegen man die met de grootste passie muziek maakt. Met zijn nieuwste documentaire ‘Songwriter’ toont hij ons dan ook hoe hij die talloze hits nu juist schrijft en krijgen we ook een reeks intieme beelden van het muzikale genie te zien.

De documentaire werd gemaakt door neef en vriend Murray Commings, die Sheeran al filmt van voor hij beroemd werd. Daardoor krijgen we een unieke blik in het leven van de succesvolle artiest op een manier die alleen mogelijk is als je familie van elkaar bent. We zijn dan ook bijna live getuige van hoe Ed hits als ‘Shape of You’ en ‘Perfect’ uit zijn album ‘Divide’ creëert. Van de tekst tot de melodie: dit is hoe je een nummer 1-hit schrijft. ‘Songwriter’ toont daarnaast ook een aantal leuke archiefbeelden waarop we de kleine Ed bijvoorbeeld gitaar zien spelen. Sooo cute!

Wie nu al staat te popelen om de documentaire te downloaden, zal het nog een paar weken moeten doen met bovenstaande trailer. ‘Songwriter’ was al even te zien op het Tribeca Film Festival in New York, maar zal pas vanaf 28 augustus beschikbaar zijn op Apple Music. Fans: noteer die datum alvast maar in je agenda!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.