Home Lifestyle Na ‘Fietsen door het Water’ kan je in Limburg binnenkort ook fietsen...

Na ‘Fietsen door het Water’ kan je in Limburg binnenkort ook fietsen óp het water

Nog niet spectaculair genoeg? Je kan er ook al 'Fietsen door de Bomen' en binnenkort 'Fietsen door de Heide'!

©Toerisme Limburg

Aan fiets- en wandelroutes in Limburg geen gebrek. De provincie is razend populair onder de sportieve dagjestoeristen en speelt daar dan ook maar wat graag op in. Je kon al wandelen en fietsen door de bomen en het water, en binnenkort zal het er mogelijk zijn om ook óp het water te fietsen. Say whuuut?!

Alleen al omdat Matteo Simoni ons overtuigt, zouden we een weekendje in het rustige Limburg willen vertoeven, maar er zijn nog een heleboel andere redenen waarom je richting de fruitige provincie moet trekken. En ze pakken er binnenkort nog met een extra troef uit, want de Limburgers werken aan een gloednieuw project: ‘Fietsen op het Water‘. Dat ze een krak zijn in alles wat met aantrekkelijke toeristische attracties te maken heeft, wordt nu dus nog maar eens bevestigd.

‘Fietsen onder de Grond’

‘Fietsen door het water’ kan je er doen nabij Bokrijk en sinds vorig jaar is het mogelijk om er met je stalen ros in Hechtel-Eksel ook door de bomen te trappen. Er was toen al sprake om ook een derde en vierde pareltje aan de reeks toe te voegen. De werken aan ‘Fietsen door de Heide‘, een nieuwe fietsbrug die dwars door de heide van het Nationaal Park Hoge Kempen loopt, liepen door de coronacrisis enkele weken vertraging op en worden binnenkort volledig afgerond. Tijd voor een nieuw project, dus: ‘Fietsen op het Water’.

In eerste instantie was het de bedoeling om ‘Fietsen onder de Grond‘, in de Mergelgrotten van Kanne, mogelijk te maken, maar dat zal nog lang niet voor morgen zijn. Daarom komt Limburg nu met een waardig alternatief op de proppen. Zoals de naam al doet vermoeden, zal je er dus binnenkort niet naast of door, maar wel óp het water kunnen fietsen. In het prachtige natuurgebied Terhills, de groene long van Limburg, zal er op de plas tussen de mijnterrils van Eisden een drijvend pad geïnstalleerd worden. Normaal gezien was het de bedoeling om dat pad enkel voor wandelaars toegankelijk te maken, maar het zal nu ook voor fietsers mogelijk zijn om ervan te genieten. ‘In vergelijking met het eerste ontwerp wordt het drijvend pad vooral een stuk breder. Ook de omheining moet wat hoger en steviger voor de veiligheid van de fietsers en de wandelaars’, liet Koen Sleypen, schepen van toerisme in Dilsen-Stokkem, aan VRT weten.

Lees ook: