Home Lifestyle Hotspots DOEN: een wandeling bij Connecterra, klein paradijs voor natuurliefhebbers

DOEN: een wandeling bij Connecterra, klein paradijs voor natuurliefhebbers

Verborgen parel in België.

Connecterra
© Getty / Unsplash

We hebben helaas geen vakantie richting een of ander exotisch oord in het verschiet, dus profiteren we ervan om de geheime hoekjes van ons Belgenlandje te ontdekken. En na een wandeling bij Connecterra kunnen we alleen maar bevestigen: België herbergt een heleboel verborgen parels.

Je zou het misschien niet meteen vermoeden, maar de postkaartwaardige foto hierboven werd in België vereeuwigd… Wie dit prachtige panorama zelf wil aanschouwen, moet in Maasmechelen zijn. Op iets meer dan een uurtje rijden van Antwerpen vind je, in het Nationaal Park Hoge Kempen, Connecterra. Gelegen op de oude steenkoolmijn van Eisden geniet je van een prachtig landschap en een adembenemende uitzicht over meren en heuveltoppen.

Haal die wandelschoenen maar van onder het stof en hou je waterfles in de aanslag. Bij de ingang van het park krijg je een kaart mee waarmee je een van de vier gemarkeerde wandelroutes kan volgen. De blauwe route, de gemakkelijkste, is een lus die je in een uurtje meeneemt langs de top – en het mooiste panoramapunt van Vlaanderen – van de terril brengt. Het beste nieuws? Je hoeft echt geen doorwinterde atleet te zijn om Connecterra te bezoeken en de toegang tot het park kost je amper € 3. Of je koopt een jaarabonnement voor € 5 en kunt zoveel mogelijk terugkomen en genieten als je zelf wil!

View this post on Instagram

🍁

A post shared by c h a r l o t t e (@charlotte.vanderstukken) on

Citytrip in eigen land

Geen zin om ‘s avonds terug naar huis te rijden? We raden je aan om een nachtje te boeken in het majestueuze Terhills Hotel, vlakbij het park en in de achtertuin van Maasmechelen Village (ideaal voor shopaholics). Op hete zomerdagen kan je de volgende dag de waterrat in jezelf naar bovenhalen in het Terhills CablePark, een gigantisch waterpark waar je verschillende watersporten kan uittesten of een hindernissenparcours op het water kan doen. Voor een lekkere Italiaanse hap moet je bij Grand Cafe Casino of het iets duurdere Osteria Cellini zijn. Smullen!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.