Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty / Unsplash

Verborgen parel in België.

DOEN: een wandeling in Terhills, klein paradijs voor natuurliefhebbers

We hebben helaas geen vakantie richting een of ander exotisch oord in het verschiet, dus profiteren we ervan om de geheime hoekjes van ons Belgenlandje te ontdekken. En na een wandeling in Terhills kunnen we alleen maar bevestigen: België herbergt een heleboel verborgen parels.


Je zou het misschien niet meteen vermoeden, maar de postkaartwaardige foto hierboven werd in België vereeuwigd... Wie dit prachtige panorama zelf wil aanschouwen, moet in Maasmechelen zijn. Op iets meer dan een uurtje rijden van Antwerpen vind je, in het Nationaal Park Hoge Kempen, Terhills. Gelegen op de oude steenkoolmijn van Eisden geniet je van een prachtig landschap en een adembenemende uitzicht over meren en heuveltoppen.

Haal die wandelschoenen maar van onder het stof en hou je waterfles in de aanslag. Bij de ingang van het park krijg je een kaart mee waarmee je een van de vier gemarkeerde wandelroutes kan volgen. De blauwe route, de gemakkelijkste, is een lus die je in een uurtje meeneemt langs de top – en het mooiste panoramapunt van Vlaanderen – van de terril brengt. Het beste nieuws? Je hoeft echt geen doorwinterde atleet te zijn om Terhills te bezoeken en de toegang tot het park kost je amper € 3. Of je koopt een jaarabonnement voor € 5 en kunt zoveel mogelijk terugkomen en genieten als je zelf wil!

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram


 

Een bericht gedeeld door Manou Maudgal (@manoumaudgal) op


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '