Home celebs ZIEN: Matteo Simoni speelt de hoofdrol in toeristisch filmpje over Limburg

ZIEN: Matteo Simoni speelt de hoofdrol in toeristisch filmpje over Limburg

De acteur hoopt op die manier toeristen naar zijn thuis te lokken deze zomer.

matteo simoni
© YouTube @Visit Limburg

Deze zomer draait alles rond staycation, op vakantie gaan in eigen land. Limburg haalt met Matteo Simoni het zware geschut boven om toeristen naar hun provincie te lokken. De acteur zet in een filmpje de mooiste troeven van de streek in de kijker, en wij zijn alvast helemaal overtuigd!

De Belgische grenzen gingen door de coronacrisis tijdelijk dicht, maar gaan vanaf 15 juni terug open. Toch hopen heel wat lokale handelszaken, hotels, horeca enzovoort dat onze landgenoten massaal in eigen land op reis zullen gaan de komende grote vakantie. Ook de provincie Limburg probeert toeristen te overtuigen om hun staycation bij hen door te brengen. Om ons over de streep te trekken, riep het de hulp in van niemand minder dan Matteo Simoni.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Waar de mensen het luidste lachen’

De acteur is geboren en getogen in dit prachtige stukje van ons land. ‘Limburg ligt me nauw aan het hart’, aldus Matteo. ‘De landschappen, de natuur, de fietspaden, de waterpret, de gezellige steden. Je kan hier je knopje afzetten of net kiezen voor ontmoetingen. Want Limburgers zijn gastvrij en altijd bereid voor een babbeltje. Als ik hier ben, leef ik helemaal op. En dat gevoel wil ik delen met de rest van Vlaanderen.’

In een mooi filmpje neemt hij ons mee door Limburg en toont hij de mooiste troeven van zijn thuis. ‘Waar de mooiste kleuren zijn, de bijen het hardste zoemen, de mensen het luidste lachen, waar het bier het beste smaakt en de pasta niet beter kan. Dit is de plek waar ik kan lachen, dromen, spelen en zingen. Waar ik kan zijn wie ik wil. Hier voelt elke dag als vakantie. Hier ben ik geboren, hier kom ik thuis. Bij jullie. Ontwaak en herleef in Limburg’, horen we Matteo vertellen in de anderhalve minuut durende video.

Loredana en Giulia

We zien ook zijn vriendin Loredana en hun schattige dochtertje Giulia voorbijkomen. Matteo deelde het resultaat op zijn Instagrampagina. ‘Hier kom ik thuis, hier is het altijd vakantie! Herleef in Limburg’, aldus de Limburger. Ons wist hij alvast te overtuigen. We hopen dan wel stiekem dat we de acteur net als in het filmpje zien voorbij zoeven op zijn scooter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nog meer ideetjes voor de perfecte staycation: