Home Lifestyle AHA: dit zijn jullie favoriete bezigheden in de auto

AHA: dit zijn jullie favoriete bezigheden in de auto

'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet!'

© Averie Woodard via Unsplash

Ons steendood vervelen in de auto, het is iets waar we vroeg of laat allemaal weleens mee te maken krijgen. Was het niet als kind op weg naar Zuid-Frankrijk, dan is het wel als je richting het werk rijdt of op nieuwjaarsbezoek moet bij die ene tante. Toch slaagt onze creatieve geest er meestal in om die verloren tijd toch op de een of andere manier op te vullen. Dit is hoe jullie dat het vaakste doen:

Mooimakers, het Vlaamse samenwerkingsverband tegen zwerfvuil en sluikstorten, voerde een onderzoek uit bij 600 Vlamingen. Van alle chauffeurs op onze wegen is 53 % telkens langer dan één uur onderweg. Het is dus zo klaar als een klontje dat we veel tijd in onze wagen spenderen, met de onvermijdelijk spits tot gevolg.

Maar hoe proberen we onze ergernis toch te verbijten? 71 % van de autobestuurders luistert naar de radio. 67 % van de chauffeurs kijkt tijdens het rijden (of stilstaan) in het rond en 42 % slaat dan weer een babbeltje met de (denkbeeldige) passagier. 7% geeft aan regelmatig te eten tijdens het rijden en 2% durft toe te geven dat ze af en toe roken achter het stuur.

Hoewel dat ‘niksen’ achter het stuur je soms (lees: meestal altijd) razend maakt, blijkt het wel goed te zijn voor je gezondheid. Verschillende onderzoeken toonden aan dat iemand die wél regelmatig nikst, minder stress heeft, fysiek gezonder blijft, zichzelf beter leert kennen, betere beslissingen kan nemen en meer gedaan krijgt in minder tijd.

Wie ben ik?

Omdat dat niksen niet altijd even makkelijk blijkt en onoplettendheid of verveling na een ellenlange autorit vaak de kop opsteekt raadt Mooimakers aan om je gsm in de koffer te leggen, regelmatig pauze te nemen of nog eens een ouderwets autospelletje te spelen.

Maar wat is nu juist het populairste autospelletje? Creatief zijn met nummerplaten kaapte in de peiling de eerste plaats weg, gevolgd door ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’, een woordenslang maken, een quiz oplossen en tot slot het befaamde ‘wie ben ik’-spel. Zo heb je meteen inspiratie voor je volgende rit!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.