Home Lifestyle Body ONDERZOEK: dit zou de dodelijkste zitplaats in de auto zijn

ONDERZOEK: dit zou de dodelijkste zitplaats in de auto zijn

Waar zit jij meestal?

Moet jij nog op roadtrip vertrekken of zit je geregeld in de auto? Verkeersveiligheidsorganisatie VIAS deed onderzoek naar de meest dodelijke zitplaats in de auto. En dat blijkt niet de passagier voorin, zoals vaak wordt gedacht…

Volgens verkeersorganisatie VIAS zou niet de passagier voorin, maar de bestuurder van de auto het meest gevaar lopen tijdens een auto-ongeval. Zo zou hij of zij maar liefs 37% meer risico lopen op overlijden dan zij co-piloot en zelfs 47% meer dan de passagiers op de achterbank. Dat meldt de website Gocar.be. De veiligste plaats zou dan weer de minst populaire plek in de auto zijn: die in het midden op de achterbank. Als je je opoffert om die plek in te nemen – en je driepuntsgordel te dragen! – zou dat je overlevingskansen met 25% doen stijgen ten opzichte van de andere passagiers op de achterbank.

Opvallend is wél dat een Duitse studie uit 2015 het tegenovergestelde aantoonde. Uit dat onderzoek bleek dat je tijdens een ongeval best voorin kan zitten en de achterbank de meest gevaarlijke plek in de auto was. Maar dit bleek vooral te wijten aan een gebrek aan veiligheidsmaatregelen achterin de auto. De gordijn- en zijairbags zouden de laatste jaren flink verbeterd zijn.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.