Home Lifestyle HEBBEN: ‘Fair Play’, het boek dat je leert om de huishoudelijke taken...

HEBBEN: ‘Fair Play’, het boek dat je leert om de huishoudelijke taken eerlijk te verdelen

De auteur sprak met meer dan 500 koppels (!) om te achterhalen hoe je de juiste balans vindt.

Soms neemt de vaat, strijk of zoveelste poetsbeurt de bovenhand en verliezen we onze relatie uit het oog. Om het iets genuanceerder uit te drukken: de dagelijkse sleur weegt bijzonder hard op onze relatie, en al zeker als de huishoudelijke taken niet eerlijk verdeeld zijn. Om een balans tussen je relatie en het huishouden te vinden, komt Eve Rodsky met een boek op de markt dat ons moet leren de taken eerlijk te verdelen.

‘Fair Play’, zo heet het allernieuwste boek van de Eve Rodsky. Voor het boek haalde de auteur inspiratie uit haar eigen relatie. ‘Op een dag belde mijn man mij op om te zeggen dat er in onze voortuin een lege fles alcohol en een jas lag. Toen ik na een lange werkdag thuiskwam, zag ik dat die spullen nog steeds in onze voortuin lagen en mijn man gewoon uitgestrekt op het bed door Instagram aan het scrollen was. Toen besefte ik dat er iets goed fout zat in het verdelen van de huishoudelijke taken. Want als puntje bij paaltje kwam, deed ik alles zelf.’

Rodsky is afkomstig uit Australië en volgens haar is de loonkloof tussen mannen en vrouwen daar nog steeds veel te groot. Om het verschil in lonen te compenseren, zetten vrouwen zich nog steeds meer in in het huishouden en dat is volgens de auteur een verkeerde reactie.

100 kaartjes

Om haar boek tot stand te brengen, sprak Rodsky met psychiaters, professoren en meer dan 500 koppels om te achterhalen hoe je de huishoudelijke taken nu precies gelijk en op een gezonde manier kan verdelen. Het resultaat? Een interessant boek om samen met je partner te lezen, en honderd Fair Play cards die jullie onder elkaar moeten zien te verdelen.

Op elk kaartje staat een huishoudelijke taak. Het is de bedoeling dat ieder 50 kaarten trekt en zich over die taken ontfermt. Wil dat zeggen dat jouw man voortaan de kinderen in het weekend naar verjaardagsfeestjes moet brengen? Dan moet jij er maar vertrouwen in hebben dat hij die taak ook echt goed zal volbrengen.

Het boek draait dus niet alleen rond geven en nemen, maar ook rond elkaar vertrouwen. Volgens Rodsky is dat de start van alles. Lukt het bij jullie ook niet om de taken gelijk te verdelen, of hang jij de sloddervos uit en laat je je lief al het werk doen? Dan is het boek misschien weleens het proberen waard.

‘Fair Play’ kost € 25,99. Je kan het hier bestellen!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.