Home Lifestyle JA OF NEEN: 11 vragen die je elkaar moet stellen voordat je...

JA OF NEEN: 11 vragen die je elkaar moet stellen voordat je in het huwelijksbootje stapt

2. Willen we kinderen en wie ververst de pampers?

© Getty

Trouwen, het brengt heel wat met zich mee: de meest sprookjesachtige locatie vinden, een lekker menu uitkiezen, een budgetvriendelijke fotograaf vinden en een openingsdans in elkaar flansen. Veel werk en vooral veel zuurverdiende centjes die in rook opgaan. Krijg je een beetje koudwatervrees en heb je schrik dat al die moeite misschien wel voor niets zal zijn? Stel elkaar dan deze elf vragen om er zeker van te zijn dat jullie nu al jullie geloften willen afleggen.

Of jullie wel klaar zijn om nu al in het huwelijksbootje te stappen? Waarschijnlijk wel, maar de regeltjes die aan het huwelijk vasthangen, zijn niet te onderschatten. Begint de twijfel, ondanks je goed voornemen om er helemaal voor te gaan, toe te nemen? Misschien is het dan handig om elkaar deze elf vragen te stellen, al is het maar een kwestie van jezelf of je partner gerust te stellen en te bewijzen dat alles nog steeds van een leien dakje loopt.

1. Waarom willen we eigenlijk trouwen?

Is het omdat jullie last hebben van peer pressure? Omdat jullie stilletjes aan de leeftijd krijgen om jullie relatie te vereeuwigen of omdat jullie elkaar doodgraag zien en ook echt de rest van jullie leven met elkaar willen delen?

2. Willen we kinderen en wie ververst de pampers?

Je kan niet voorspellen wanneer je biologische klok de bovenhand zal nemen, maar dat wil niet zeggen dat jullie niet rond de tafel kunnen zitten om te bespreken wat jullie nu eigenlijk in de toekomst willen. Heb jij een kinderdroom, maar vindt je partner het verversen van die pampers en het opvouwen van de buggy helemaal niets? Dan moet er dringend gebabbeld worden.

3. Maken we samen veel plezier?

Of zitten we gewoon elke avond om 19u in de zetel en kijken we enkel naar tv, zonder iets tegen elkaar te zeggen?

4. Willen we financieel afhankelijk zijn van elkaar?

Natuurlijk is het geen must om na je huwelijk enkel en alleen nog maar een gemeenschappelijke rekening en spaarboekje te hebben, maar het is wel belangrijk dat jullie voordat jullie naar het altaar wandelen eventjes uitvissen hoe jullie de financiële kant van de zaak gaan aanpakken.

5. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we ook van de seks kunnen blijven genieten?

Want die gaat natuurlijk veel verder dan die stomende huwelijksnacht. Vertel wat jij verwacht van jullie seksleven en stel hem/haar de vraag waar jullie nog mee moeten experimenteren. Misschien is dat wel helemaal niets voor jou…

6. Welke dingen hebben we eigenlijk gemeen?

Euhm…

7. Hoe kunnen we in de toekomst nog beter naar elkaar luisteren?

En kunnen we überhaupt wel naar elkaar luisteren zonder ruzie te maken? Toch even belangrijk om orde op zaken te stellen en af te spreken wat jullie tijdens een discussie wel en niet appreciëren.

8. Zijn we altijd eerlijk geweest tegen elkaar?

Is dat niet het geval? Dan is het nu het moment om die leugentjes (om bestwil) op tafel te gooien.

9. Vinden we elkaars familie wel leuk?

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jullie een punt achter jullie trouwplannen zetten, omdat jij zijn/haar mama niet kan uitstaan. Het is wel de bedoeling dat jullie bespreken waarom jullie het soms moeilijk hebben met elkaars familie en hoe jullie ervoor kunnen zorgen dat jullie relatie daar niet onder gaat lijden.

10. Hoe ziet onze relatie er binnen tien jaar uit en wat willen we samen nog bereiken?

Wil jij sparen voor een huisje, maar wil je geliefde levenslang huren en op een appartementje wonen? Dan hebben jullie wel nog het een en ander te bespreken.

11. Zien we elkaar echt graag?

Of zijn jullie doorheen de jaren eerder friends with benefits geworden? Daar is natuurlijk ook niets mis mee, maar af en toe een ‘love you’ of ‘ik hou van jou’ is niet misplaatst.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.